EU aloittaa kahdenväliset lentoturvallisuusneuvottelut Kiinan ja Japanin kanssa

eu_logoEuroopan neuvosto on antanut EU-komissiolle luvan aloittaa neuvottelut Kiinan ja Japanin kanssa kahdenvälisistä lentoturvallisuussopimuksista. Neuvottelut aloitetaan vain kolme kuukautta EU:n uuden ilmailustrategian julkistamisen jälkeen.

Neuvoteltavat kahdenväliset BASA-sopimukset (Bilateral Air Safety Agreements) parantavat lentoturvallisuutta maailmanlaajuisesti ja edistää kilpailukykyä.

"Uusilla kahdenvälisillä sopimuksilla pyritään luomaan entistä parempia liiketoimintamahdollisuuksia eurooppalaisille yhtiöille Kiinassa ja Japanissa. Kaupan lisääntyminen lisää kasvua ja tuo työpaikkoja Eurooppaan", sanoi EU:n liikenneasioista vastaava komissaari Violeta Bulc.

"Sopimukset ovat yksi osa kunnianhimoista ulkoista ilmailupolitiikkaa ja ilmailustrategiaamme. Vuoden 2016 aikana pyrimme neuvottelemaan kattavista ilmailualan sopimuksia useiden keskeisten kumppaneiden kuten Kiinan kanssa. Päämääränä on parantaa Euroopan maailmanlaajuisia yhteyksiä".

EU on jo aiemmin solminut vastaavat lentoturvallisuussopimukset Yhdysvaltojen, Brasilian ja Kanadan kanssa. Liikennekomissaari Bulc matkustaa vuoden 2016 aikana Kiinaan ja Japaniin keskustellakseen sopimusten muodostamisesta.

Kahdenväliset BASA-sopimukset solmitaan EU:n ja kolmansien maiden välillä yhteistyön lisäämiseksi lentoturvallisuuden osalta. Kokonaisuudessa ovat mukana tyyppihyväksynnät, koelennot, huoltotoiminta, lento-operaatiot, miehistöjen lupakirjat, ilmaliikenteenhallinta ja lentoasemat.

 Lue myös: