Eurofighter Typhoon esiintyy Ilmavoimat 100 -lentonäytöksessä Jyväskylässä

Typhoon_kaarrossaEnglannin Kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n näytöslentäjä Flt Lt Jim Peterson esiintyy Eurofighter Typhoonilla Ilmavoimat 100 -lentonäytöksessä Jyväskylän Tikkakoskella. Hävittäjätyyppi on mukana Suomen Ilmavoimien HX-hankkeessa.

Jim Peterson Display Pilot 2018Eurofighter esiintyi viime vuoden Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetyssä ilmailunäytöksessä Helsingin Kaivopuistossa sekä vieraili myös Ilmailuliiton järjestämässä kesän 2017 päälentonäytöksessä Seinäjoella.

RAF:n vuoden 2018 näytöslentäjänä toimiva Jim Peterson on lentänyt Typhoonilla vuodesta 2006 lähtien. Hänellä on monipuolinen kouluttajatausta, jonka lisäksi hän on lentänyt  Typhoonilla QRA (Quick Reaction Alert) -tehtävissä Englannista ja Falklandin saarilta sekä osallistunut operaatioihin Libyan yllä.

Typhoon_kiiotiella“Viime vuoden Eurofighterin esiintyminen oli koko näytöksen puheenaihe ja odotan tämän vuotiselta näytöslennolta paljon. Olemme todella iloisia ja ylpeitä siitä, että pääsemme osallistumaan Suomen ilmavoimien 100-vuotisjuhliin Jyväskylässä ja odotamme Eurofighterin hurmaavan yleisön jälleen kerran”, sanoi Suomen BAE Systemsin maajohtaja Paul Hitchcock.

Eurofighter on yksi viidestä ehdokkaasta Suomen Ilmavoimien HX-hankkeessa nykyisten Boeing F/A-18 C/D monitoimihävittäjien suorituskyvyn korvaajaksi. Eurofighterin valmistajista BAE Systems ja Airbus ovat mukana Jyväskylän näytöksessä.

ilmav_100_lentonaytos_logoSuomen Ilmailuliiton järjestelyvastuulla oleva Ilmavoimat 100 -lentonäytös järjestetään Jyväskylän Tikkakosken lentoasemalla 16.–17. kesäkuuta 2018.

Lentonäytösohjelman kerrotaan etenevän kolmessa vaiheessa historiasta nykypäivään. Lento-ohjelman lisäksi tapahtumaan on luvassa laaja maanäyttely, jossa on myös Suomen Ilmavoimamuseon historiallisia koneita. Lentonäytös järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Ilmailijoiden kanssa.
SI_EF_1

Lue myös aiemmat uutisemme Ilmavoimat 100 -lentonäytöksestä: