Euron vesipullo saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki_Airport_Water_Selling_PointFinavia toi yhden euron hintaisen pulloveden Helsinki-Vantaan lentoasemalle yhdessä FinnSpringin ja Planin kanssa. Halpaa tai ilmaista vettä on kaivattu turvatarkastusten jälkeiselle alueelle. Nesteiden tuontia tälle lentoasemien ns. airsidelle rajoittaa EU:n asetus.

Finavia aloitti euron veden tarjoamisen Helsinki-Vantaan lentoasemalla kesä-heinäkuun vaihteessa. Euron vesipulloja voi ostaa kahdesta pisteestä, jotka sijaitsevat lähtöporteilla 13 ja 26. Matkustajat voivat halutessaan maksaa pullosta myös kaksi euroa, jolloin toinen euro ohjataan kehitysmaiden lapsille.

Tällä hetkellä euron vesipullopisteiltä saa hiilihapotettua vettä, mutta myöhemmin syksyllä saatavilla on myös hiilihapotonta pullovettä.

Hankkeessa ovat mukana vesitoimittajana kotimainen perheyritys FinnSpring ja Plan, joka on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä. Planin kautta annettavat lahjoitukset ohjataan eteenpäin.

Euron hintaisten vesipullojen lisäksi Finavia on parantanut myös ilmaisen veden jakelua lentoasemalla.

Matkustajat voivat täyttää omaan tyhjään pulloonsa ilmaista vettä, kun vilkkaisiin auloihin lisättiin automaattisia juomavesihanoja kaikkiaan 12 kappaletta. Aulojen lisäksi uudenlaiset hanat on asennettu kuuteen miesten- ja kuuteen naistenhuoneeseen lähellä portteja 12–13, 21, 26, 29 ja 32

"Euron hintaista vesipulloa on toistaiseksi tarjolla vain Helsinki-Vantaalla. Selvitämme kuitenkin voimmeko laajentaa euron vettä myös verkoston lentoasemille", kertoo Finavian viestinnän Kirsi Luhta Lentoposti.fi:lle.

Lue myös: