Finnair lentää kesäkaudella 2022 jo lähes 100 kohteeseen - avaa kaukoreitit Busaniin ja Dallasiin

Finnair_A350_TO (Päivittynyt klo 12.28) Finnair valmistautuu Aasian matkustuksen asteittaiseen avautumiseen ja aikoo lentää maaliskuun lopussa alkavalla kesäkaudella lähes 100 kohteeseen globaalisti. Verkostossa on vahva tarjonta Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Finnair avaa alkuvuodesta 2022 myös kolme uutta kaukoreittiä. Kohteet ovat Dallas Yhdysvalloissa sekä jo aiemmin ilmoitetut ja odotetut Busan Etelä-Koreassa sekä Tokion Haneda Japanissa.

”Maailma jatkaa avautumista hyvää vauhtia ja me tarjoamme suomalaisille parhaat yhteydet maailmalle. Palautamme verkostoomme useita tuttuja kohteita, ja avaamme myös aivan uusia reittejä, kuten Busanin ja Dallasin reitit. Jatkamme Euroopan ja Aasian yhdistämistä nopean ja lyhyen pohjoisen reitin kautta”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Japani oli ennen pandemiaa Finnairin suurin markkina Suomen jälkeen ja sen odotetaan alkavan purkaa matkustusrajoituksia ensi vuoden puolella.

JALFIN_tailsJos matkustusrajoitustilanne kehittyy odotetusti, Finnair lentää 27.3.2022 alkavalla kesäkaudella Tokioon, Osakaan, Nagoyaan, Fukuokaan ja Sapporoon. (Lue aikaisempi uutisemme aiheesta: Finnair palauttaa yhteyksiä Japaniin keväällä 2022 - lisälentoja Osakaan, Sapporo ja Fukuoka avautuvat

Finnair avaa myös uuden reitin sijainniltaan keskeiselle Tokion Hanedan lentokentälle. Alunperin reitti Hanedaan oli määrä käynnistää keväällä 2020, mutta koronapandemia on viivästyttänyt suunnitelmia. Finnair vahvisti lokakuun puolivälissä Lentoposti.fi:lle Hanedan avauksen tapahtuvan 27.3.2022 (Lue aikaisempi uutisemme aiheesta: Finnair avaa odotetun reitin Tokion Hanedaan 27. maaliskuuta 2022).

Finnair lentää Tokioon sekä Naritan että Hanedan kentille päivittäin. Nagoyaan ja Osakaan Finnair lentää myös päivittäin, ja Osakan lentoja lisätään kahteen päivittäiseen vuoroon kesäkuussa. Japanin eteläisen Kyushun saaren Fukuokaan Finnair lentää kolmesti viikossa ja Pohjois-Japanin Sapporoon kaksi kertaa viikossa. Sapporo on ensimmäistä kertaa Finnairilla kesäkauden ohjelmistossa. Nyt Sapporoon on siis määrä lentää ympäri vuoden, kuten Finnair ilmoitti jo marraskuussa 2019. Myös tämä reitti jäi siis osin koronapandemian jalkoihin (Lue uutisemme aiheesta: Finnair lisää lentoja Japaniin - Sapporon reitistä ympärivuotinen).

Finnair tarjoaa myös sujuvat yhteydet muihin tärkeisiin Aasian kohteisiinsa lentämällä Shanghaihin ja päivittäin Hongkongiin, Souliin, Singaporeen ja Bangkokiin. Delhiin lennetään kesäkuusta alkaen päivittäin.

Busan Finnairin uusi reitti Etelä-Korean Busaniin aukeaa maaliskuussa kolmella viikkovuorolla. Pandemia viivästytti myös Busanin reittiavausta, sillä vuonna 2019 julkistettu uusi kohde oli määrä olla osa Finnairin reittiverkostoa jo maaliskuusta 2020 lähtien.

Pohjois-Amerikassa Finnair lentää Chicagoon, Los Angelesiin ja New Yorkiin, sekä avaa uutena kohteena Dallasin. Dallasin lennot alkavat jo 7. helmikuuta 2022 alkaen ja Finnair lentää sinne neljästi viikossa. Keskilännen Dallas on Finnairin oneworld-kumppanin American Airlinesin tärkein keskus, josta on erinomaiset yhteydet ympäri Yhdysvaltoja. Todennäköisesti reittiavaukseen liittyy myös voimakas lentorahtikysyntä.

Euroopassa Finnair tarjoaa hyvät yhteydet keskeisiin kaupunkikohteisiin sekä moniin suosittuihin lomakohteisiin. Esimerkiksi Kreikan Haniaan ja Rodokselle on molempiin tarjolla 15 viikkovuoroa. Italia on suomalaisten kestosuosikki kesälomakohteena, Finnair lentää Rooman ja Milanon lisäksi Bolognaan, Veronaan ja Venetsiaan.

Uusia kohteita ovat Kyproksen Larnaka ja Kroatian Zagreb, ja vanhoista suosikeista Tanskan Billund palaa verkostoon. Finnair lentää kaksi kertaa päivässä Amsterdamiin, Düsseldorfiin, Hampuriin, Wieniin, Zürichiin, Gdanskiin ja Milanoon ja lisää päivittäisiä lentoyhteyksiä Pariisiin, Lontooseen, Berliiniin, Varsovaan, Brysseliin, Pietariin sekä Skandinavian ja Baltian kaupunkeihin.

”Odotamme innolla, että voimme palvella asiakkaita entistä henkilökohtaisemmalla tavalla. Pääsemme myös tulevien viikkojen aikana kertomaan muista lisäyksistä verkostoomme”, summaa Orvér.

Yhteensä Finnairin kesäkauden verkostossa on yli 70 Euroopan kohdetta, yli 10 Aasian kohdetta ja 4 Yhdysvaltojen kohdetta.  

Kohdemaiden asettamien matkustusrajoitusten vaikuttaessa yhä lentomatkustukseen, Finnairin kevään ja kesän liikennemuutokset sisältävät myös joitakin viikkovuorovähennyksiä, aikataulumuutoksia ja peruutuksia. Finnair jatkaa edelleen liikenneohjelmansa sopeuttamista ja tilanteen aktiivista seuraamista tarvittaessa koko kesäkauden 2022 ajan.

Päivitys kello 12.28: Lisätty tieto Finnairin liikenneohjelman sopeuttamisesta.

Lue myös: