Finnairin A350-900 XWB lähti ensimmäiselle kaupalliselle lennolle kohti Amsterdamia

A350_amster_cabin(päivittynyt 11.40 kuvilla Amsterdamista) Finnair ja yhtiön ensimmäinen Airbus A350-900 XWB -matkustajakone (OH-LWA) ovat valmiita ensimmäiseen kaupalliseen lentoon AY841, joka suuntautuu Amsterdamiin tänään 9. lokakuuta.

Finnairin uusi matkustajakone oli aamulla näyttävästi esillä Helsinki-Vantaan lentoaseman näytöissä ja mainoksissa terminaalin T2 check in -alueella.

A350_AMS_checkin_1Syyslomien alku ruuhkautti perjantaina melkoisesti Helsinki-Vantaaan terminaalia. Koneuutuuden matkustajille oli varattu omat priority boarding -lähtöselvityspisteet (kuva). Kone lähtee portilta 31.

OH-LWA on myyty täyteen molempiin suuntiin. Myös Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on mukana Amsterdamin lennolla. Alla hän on Airbusin uudessa business-luokassa (kuva on lähetetty lennolta koneen wifin kautta 40 000 jalan korkeudesta).

A350_AMS_gate31Koneessa on paljon lentokoneharrastajia, jotka varta vasten halusivat mukaan uuden OH-LWA:n ensimmäiselle reittilennolle. Finnair oli kutsunut mukaan historialliselle lennolle suomalaisen median edustajia. Paluulennolle tulee mukaan myös hollantilaisia toimittajia.

OH-LWA laskeutui ensimmäiseltä kaupalliselta lennoltaan Scipholin kiitotielle 18C. Amsterdamissa konetta johdatti kohti matkustajasiltaa peräti neljä Follow Me -autoa. Finnairin A350 XWB:n ensivierailun kentälle vastaanotti gatelle neljän raskaan pelastusajoneuvon vesitykkien perinteinen water salute -tervehdys.

A350_AMS_vauramoPaikalla Amsterdamin Scipholin lentokentällä oli myös lukuisa määrä lentokonespottereita ja muita koneuutuudesta kiinnostuneita (kuvat alla, klikkaa suuremmaksi). He miehittivät lentoaseman avoimen katseluterassin kaiteen.

Aamuisen Amsterdamin lennon lisäksi Finnairin operoi A350-koneellaan avauspäivänä myös Osloon. Jatkossa näitä ns. FAMI-lentoja operoidaan muihin Euroopan kohteisiin. Tarkoituksena on kouluttaa miehistöjä uuteen koneeseen ja samalla tehdä koneuutuutta tunnetuksi.

Ensimmäinen kaukolento on  21. marraskuuta ja kohteena on Shanghai. T.T

A350_AMS_boarded_HEL

A350_AMS_tailcam

A350_AMS_IFE_appr

A350_AMS_watersalute

A350_AMS_AMS_gatella

A350_ams_spotterit

 Päivitys: Uutiseen lisätty koneen wifin kautta kuvia lennon edetessä kohti Amsterdamia.

Lue myös: