Finnairin matkustamohenkilökunnalla ulosmarssi Helsinki-Vantaalla 20.-21.11. - Finnair arvioi tilannetta

A321ER_10(Päivittynyt klo 17.58) Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n osasto 208 eli Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys ry protestoi Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua järjestämällä matkustamohenkilökunnan ulosmarssin alkaen sunnuntaista 20. marraskuuta kello 15. Finnair arvioi ulosmarssin vaikutuksia ja pahoittelee matkustajilleen mahdollisesti aiheutuvaa harmia. 

AKT:n ilmoittama ulosmarssi koskee Finnairin matkustamohenkilökuntaa ja sen Helsinki-Vantaalta lähteviä lentoja. Ulosmarssi alkaa sunnuntaina 20.11. kello 15 ja jatkuu maanantaihin 21.11. kello 15 saakka. 

Finnair pahoittelee tilannetta ja ilmoitti arvioivansa tilanteen vaikutuksia lentoihinsa. Finnair viestii mahdollisista muutoksista suoraan asiakkailleen mahdollisimman pian.

"Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta huolesta", viesti Finnair Twitterissä ulosmarssi-ilmoituksen jälkeen.  

Finnair on keskustellut työntekijäliittojensa kanssa säästöistä pitkin syksyä. AKT kertoo Finnairin vaatineen matkustamohenkilökunnalta palkanleikkauksia. Matkustamohenkilökuntaa edustava AKT on käynyt Finnairia edustavan Paltan kanssa säästöneuvotteluja ja tehnyt neuvotteluissa omia säästöehdotuksiaan. Ehdotukset eivät ole Finnairille kelvanneet vaan Finnair haluaa leikata palkkoja ja tämä taas ei sovi AKT:lle.  

Finnair antoi 16. marraskuuta muuutosneuvottelukutsun ja ilmoitti mahdolisesti ulkoistavansa työpaikkoja, joka tarkoittaisi jopa 450 työntekijän irtisanomista. Finnai suunnittelee siirtävänsä Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reittien matkustamopalvelut alihankintatyöksi. 

"Finnair kiristää nyt avoimesti omia työntekijöitään saadakseen leikata palkkoja", sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko. 

Ulosmarssi on protesti nimenomaan valtionyhtiö Finnairille ja AKT pahoittelee tästä matkustajille aiheutuvaa harmia.

"Ulosmarssilla AKT:n tarkoitus on herättää valtionyhtiö Finnairin johto siihen, ettei näin voi toimia eikä harrastaa henkilöstöpolitiikkaa, jossa kiristetään työntekijöitä alentamaan palkkojaan", jatkoi Kokko.

AKT haluaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että matkustamohenkilökunnan henkilökulujen osuus Finnairin kuluista on vain kolme prosenttia.

Päivitys kello 17.58: Lisätty tieto Finnairin paloitteluista ja käynnissä olevasta tilannearviosta. 

Lue myös: