Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin profiili Kiinan Sina Weiboon

HEL_terminaali_twr_1Finavia avasi Helsinki-Vantaan lentoasemalle profiilisivun Sina Weiboon, joka on suosituimpia sosiaalisen median palveluita Kiinassa. Matkustajamäärät Aasiasta kasvavat Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja erityisesti kiinalaiset ovat kuluvana vuonna Finavian fokuksessa.

Uudella sosiaalisen median profiililla pyritään edistämään Helsinki-Vantaan tunnettavuutta Kiinassa. Monilta osin yhteisöpalvelu Facebookia muistuttavassa Weibossa Finavia tuo esiin erityisesti Helsinki-Vantaan palveluita ja lentoyhteyksiä sekä Helsinkiä ja Suomea kohteena.

"Tavoitteenamme on kasvattaa Helsinki-Vantaan kautta kulkevaa Euroopan ja Aasian välistä liikennettä. Parhaimmillaan pääsemme Weibon kautta kasvattamaan Helsinki-Vantaan tunnettuutta ja vaikuttamaan Eurooppaan matkaavien reittivalintaan", sanoo Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg

Kiinalaiset ohittivat venäläiset Helsinki-Vantaan matkustajamäärissä ensimmäistä kertaa vuonna 2015. Kiinalaisia kulki Helsinki-Vantaan kautta vuoden 2015 aikana yli 288 000 matkustajaa. Kasvua edellisvuoteen oli yli 32 300 matkustajaa eli 12 prosenttia.

"Weibon kautta saamme suoran yhteyden kiinalaisiin matkustajiin ennen matkaa ja pääsemme kertomaan lentoaseman palveluista ja sujuvasta koneenvaihdosta. Kiinassa meiltä on tähän asti puuttunut oma väylä hehkuttaa sujuvaa kenttäämme, mutta nyt saamme hyvän lisän sosiaalisen median kanavapalettiimme", kertoo Finavian sosiaalisesta mediasta vastaava viestinnän asiantuntija Markus Haapamäki.

Weibossa on noin 175 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Helsinki-Vantaa löytyy Weibosta osoitteessa www.weibo.com/helsinkiairport.

Helsinki-Vantaa on tehnyt aktiivisesti työtä näkyvyyden ja suosion kasvattamiseksi juuri kiinalaisten keskuudessa. Lentoasemalla on panostettu palveluun mm. kiinanakielisillä palveluneuvojilla.

Tammikuussa 2016 allekirjoitettiin yhteistyösopimus, jonka myötä  Helsinki-Vantaan lentoasemasta ja Aasiaan suurimmasta lentoasemasta, Pekingin lentoasemasta (Beijing Capital International Airport, BCIA) tulee sisarlentoasemia.

Helsinki-Vantaa on Aasian-yhteyksien määrällä mitattuna Euroopan viidenneksi suurin lentoasema. Vuonna 2016 Helsinki-Vantaalta on 17 suoraa kohdetta Aasiaan. Finnair lentää Helsinki-Vantaalta kuuteen Kiinan kohteeseen, joita ovat Chongqing, Guangzhou, Peking, Shanghai ja Xi’an sekä Hongkong.

Lue myös: