Ilmavoimien Hornet ajautui laskun jälkeen ulos kiitotieltä Oulussa

HN-429_100118Ilmavoimien Hornet -monitoimihävittäjä ajautui laskun jälkeen ulos kiitotieltä Oulussa 8. helmikuuta. Vaaratilanne tapahtui noin kello 18.00 aikaan. Tapahtumassa ei tullut henkilövahinkoja. Kalevan mukaan paikalle hälyttiin 11 pelastusyksikköä.

Ilmavoimat tutkii Oulun lentokentällä tapahtuneen Lapin lennoston McDonnell Douglas (Boeing) F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän suistumista ulos kiitotieltä. Hornet ajautui laskun jälkeen muutamia metrejä ulos kiitotieltä. Kone on jo hinattu pois kiitotieltä ja tapahtumaan johtaneiden syiden tutkinta on aloitettu.

EFOU_twr_1Oulunsalossa sijaitsevalla lentokentällä on 2501 metrin pituinen kiitotie 12/30. Sen kummassakin päässä on pysäytysverkko juuri pitkäksi menemisten varalta. Hornet ei ilmeisesti edennyt niin pitkälle ja pysähtyi lumivalleihin.

Finavian mittaamien kiitotietietojen mukaan kitkatasot Oulun kiitotiellä 12/30 olivat keskinkertaiset ja kiitotiellä oli kuuraa ja kuivaa lunta. Rullausteillä arvioidut kitkatasot ovat olleet heikot ja ne ovat olleet jäisiä. Viimeisin mittaus on tehty tapahtuman jälkeen hieman ennen kello 19.00.

Kyseistä Hornetia operoi Lapin lennosto. Oulussa oli meneillään yölentoharjoittelu. Oulun lentoasema liikenne katkesi tapahtuman vuoksi ja muutama lento viivästyi.

Lue myös aiempi Lentoposti.fi -juttu aiheesta: