Lennonjohtajien ulosmarssi laajenee kaikille Suomen lentoasemille

ATC_HEL_tyopiste_1Suomen lennonjohtajien yhdistyksen SLJY:n jäsenet kaikilla lentoasemilla liittyvät ulosmarssiin tänään kello 1700. Lentoliikenteen viivästyminen on väistämätöntä, kun Helsinki-Vantaan lennonjohtajat liittyvät ulosmarssiin.

Ulosmarssilla osoitetaan mieltä Finavian päätökseen siirtää Suomen aluelennonjohto Tampereelta Vantaalle.

"Kyseessä on työntekijämäärältään Finavian toiseksi suurin yksikkö", muistuttaa SLJY:n puheenjohtaja Sami Fabritius.

EFHK_twr_6Lennonjohtajat palaavat lentoasemien lennonjohtoihin huomenna aamulla kello 08.00 mennessä ja Suomen aluelennonjohtoon kello 17.00 mennessä.

Suomen lennonjohtajien yhdistys SLJY aikoo vastustaa mahdollisia pakkosiirtoja Tampereelta Vantaalle ja tekee kaikkensa henkilöstön kannalta järkevän ratkaisun saamiseksi.

Finavian mukaan aluelennonjohdon siirto Helsinki-Vantaalle ajoittuisi mahdollisesti vuoteen 2015. Siirrolla olisi vaikutuksia noin sataan työntekijään Tampereen lennonvarmistuskeskuksessa, joista lennonjohtajia on noin 70.

Finavian mukaan irtisanomistarve koskisi näillä näkymin enintään 19 henkilöä.


Valtaosa lennonjohtajista on yhdistyksen jäseniä

SLJY_logo_1Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry on vuonna 1952 perustettu suomalaisten lennonjohtajien ammattijärjestö, jonka tarkoitus on valvoa jäsenistönsä ammatillisia, oikeudellisia ja sosiaalisia etuja, sekä edistää ilmaliikenteen turvallisuutta ja joustavuutta.

Yhdistys on itsenäinen sopimusosapuoli ja edustaa yli 90% suomalaisista lennonjohtajista (aktiivijäseniä n.270). SLJY ry on lennonjohtajien kansainvälisen kattojärjestön, IFATCA: n (International Federation of Air Traffic Controllers' Associations) perustajajäsen.

 Lue myös:

Aluelennonjohdon aiemmat muuttovaiheet vuosien varrelta voi lukea artikkelista: Aluelennonjohto palaamassa takaisin Seutulaan?