Maanrakennustyöt vaikuttavat Helsinki-Vantaan lähistön lentomeluun

EFHK_remontti_2Helsinki-Vantaan lentoliikennealueilla remontoidaan ja rakennetaan uutta kesäkaudella 2014. Muutostöillä on jonkin verran vaikutusta lähialueen lentokonemeluun. Työt ovat osa lentoaseman kehitysohjelmaa.

Lentoaseman jäänpoistoalueita rakennetaan ja rullausteitä päällystetään kesäkauden 2014 aikana. Se tarkoittaa muutoksia lentokoneiden reitteihin huhtikuusta kesäkuuhun.

Kun kiitotie 2 on suljettu 14.huhtikuuta - 13. kesäkuuta kello 6-23, lännen ja lounaan puoleisilla tuulilla lentomelua havaitaan enemmän Keravan suunnassa. Lentomelu puolestaan vähenee Nurmijärven suunnassa. Yöaikaan klo 23–6 liikenne on normaalia.

Finavia käynnisti alkuvuonna 2014 Helsinki-Vantaan kehitysohjelman, jonka tarkoituksena on säilyttää Suomen hyvät lentoyhteydet ja parantaa Helsinki-Vantaan asemaa kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa.

Vuoteen 2020 ulottuvassa kehitysohjelmassa keskitytään matkustuskapasiteetin kasvattamiseen sekä liikennejärjestelyjen parantamiseen.

Lentoliikennealueiden remontoinnin lisäksi terminaalissa lisätään lähikuukausina lähtöselvitysautomaatiota, nopeutetaan turvatarkastusta sekä uudistetaan myymälä- ja ravintolapalveluja.

Kehitysohjelman kautta lentoasema valmistautuu palvelemaan kuuden vuoden sisällä 20 miljoonaa matkustajaa.