Mikaela Löfrothin Helsinki-Vantaan näyttelykuville kansainvälistä menestystä

loupeawards_net_mikaelalofrothHelsinki-Vantaan lentoasemalla on järjestetty useita valokuvanäyttelyitä. Kuluvan vuoden tammikuussa avattu Portraits of Aviation esitteli näyttäviä muotokuvia ilmailuun liittyvissä tilanteissa. Näyttelyyn osallistuneen hämeenlinnalaisen Mikaela Löfrothin ilmailuaiheiset valokuvat ovat nyt menestyneet kansainvälisessä International Loupe Awards -kilpailussa saaden kaksi hopeasijaa.

Löfrothin palkitut otokset on kuvattu Suomen Ilmailumuseossa. Ne yhdistävät muotikuvan ilmailulliseen ympäristöön sekä kuvankäsittelyllä luotuun tunnelman. Toisessa hopeakuvassa on taustana Convair Metropolitan, toisessa VL Sääski ja I.V.L Hansa.

31-vuotias Löfroth on saanut Vuoden muotokuvaajan -arvon 2011. Kolmas hänen Loupe Awards -kisassa pronssille sijoittunut kuvansa olikin muotokuva. Mikaela Löfroth on erikoistunut hääkuvauksiin.

Portraits of Aviation oli osa Helsinki-Vantaan pysyvää ilmailuaiheista näyttelyä, joka on ollut lentoasemalla esillä vuodesta 2009 alkaen.

Ammattivalokuvaajien näkemyksistä syntyi design-pääkaupunkivuoden innoittamina taidetta, jossa ilmailu nähtiin aivan uudenlaisesta näkökulmasta.  Mukana oli ilmailun glamouria, menneen ajan tyyliä ja futurismia.

Näyttelyn valokuvaajat olivat Peero Lakanen, Mikaela Löfroth, Tiina Mickelsson, Sami Reivinen, Sami Tirkkonen ja Petra Tiihonen.

Aiemmin kuvia ovat asettaneet näytteille japanilainen ilmailuvalokuvaaja Katsuhiko Tokunaga, suomalainen Hornet-lentäjä ja valokuvaaja Henrik Elo sekä amerikkalainen ilmailun ja avaruuslentojen kuvaamiseen erikoistunut Carolyn Russo. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Finavia, Ilmailutoimittajat ry, Finnair, Kameralehti, Epson ja Dialab.

Parhaillaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa on esillä valokuvanäyttely, joka luo katsauksen lentoaseman 60-vuotisen historian aikana kentän kautta matkustaneisiin julkkiksiin.


Mikaela Löfrothin nettisivut

Kaikki Portraits of Aviation näyttelykuvat: Alias Studiot

Lue myös: