Norwegianilla joulukuussa 22 prosentin kasvu matkustajamäärissä

NorwegianNorwegianin joulukuun liikenneluvut kertovat isosta kasvusta matkustajamäärissä. Kapasiteetin lisääminen piti myös täyttöasteen kohtuullisissa luvuissa.

Norwegian kuljetti joulukuussa 2011 1 177678 matkustajaa, jonka mukaan kasvua vuoden takaiseen on yli 211 000 matkustajaa eli 22 prosenttia. Edellisvuoteen verrattuna matkustajakilometrit (RPK) kasvoi 24 prosenttia ja tarjotut matkustajakilometrit (ASK) kasvoi 22 prosenttia. Koneiden täyttöaste oli 77 prosenttia.

Norwegianin lähtöluotettavuus oli myös hyvää tasoa, kun joulukuulle suunnitelluista lennoista lennettiin 99,3 prosenttia ja täsmällisyys oli 78,3 prosenttia. Täsmällisyyslukujen taustalla ovat joulukuun sateet, sumut ja myrskyt.

Toimitusjohtaja Bjorn Kjos kertoo kasvun olevan suureksi osaksi Suomeen ja Ruotsiin avattujen reittien ansiosta. Huolimatta siitä, että matkusjajat maksavat lipuistaan alhaisempia hintoja kuin vuonna 2010 ja öljyn hinta on noussut on  Norwegian onnistunut pitämään lippujen hinnat alhaisina parantamalla kapasiteetin käyttöastetta. Asiaan ovat vaikuttaneet myös uudet kustannustehokkaat lentokoneet.

Norwegianin laivasto on yksi Euroopan uusimmista ja vuoden 2011 aikana yhtiö vastaanotti 16 uutta  konetta. Yhtiö operoi 61:llä B737-koneella yli 260 reitillä sataan eri kohteeseen.