Poliisi sulki Hampurin lentokentän - käynnissä panttivankitilanne, kymmeniä lentoja peruttu

HAM_airport_terminalSaksan poliisi sulki Hampurin lentoaseman lauantai-iltana 4. marraskuuta 2023 panttivankitilanteen seurauksena. Kymmeniä lentoja on peruttu ja tilanne lentokentällä jatkuu edelleen sunnnuntaiaamuna 5. marraskuuta.

 

Saksan poliisin ja Hampurin lentokentän mukaan matkustajien ei tule saapua lentoasemalle. Poliisi käynnisti operaation Hampurin lentokentällä 4. marraskuuta ja lentokentän toiminta keskeytettiin lauantai-iltana kello 20.24 paikallista aikaa. Toimet johtivat asematasolla olleiden jo koneeseen nousun tehneiden matkustajalentokoneiden matkustajien evakuointiin, jonka lisäksi myös lentoaseman terminaali evakuoitiin.

Kyseessä on poliisin mukaan huoltajuuskiista, jossa noin 35-vuotias mies pitää hallussaan neljävuotiasta lasta. Tapauksen yhteydessä mies tunkeutui autolla lentokentän asemtasolle, jonka lisäksi hän on aseistettu ja asetta on myös käytetty. Poliisilla on neuvotteluyhteys vastapuolen kanssa.

Poliisitoiminta jatkuu edelleen ja lentotoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Lentojen peruutuksia ja myöhästymisiä on luvassa vielä koko sunnuntaiksi. Myös junaliikenne lentoasemalle on keskeytetty.

Tapahtumien seurauksena lauantailta perutiin 27 lentoa ja vaikutukset kohdistuivat noin 3200 matkustajaan. Sunnuntaille on suuniteltu kaikkiaan 286 lentoa, joilla on noin 34 500 matkustajaa. Osa lennoista on peruttu jo sunnuntainkin osalta.