Puolustusministeri Jussi Niinistö vierailee Ilmavoimien esikunnassa

jussi_niinisto_puolustusvaliokuntaPuolustusministeri Jussi Niinistö vierailee keskiviikkona Ilmavoimien esikunnassa Jyväskylässä. Hän perehtyy käyntinsä aikana Ilmavoimien toimintaan, ajankohtaisiin asioihin ja lähitulevaisuuden kehitysnäkymiin.

Twitterissä @jniinisto -tilillään puolustusministeri kertoi, että tämän vierailun jälkeen hän on käynyt kaikkien puolustushaarojen esikunnissa. Niinistön isäntänä 16. syyskuuta toimii Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Kim Jäämeri.

Esikunta sijaitsee Jyväskylän kaupungissa Tikkakoskella. Se toimii Ilmavoimien komentajan johtoesikuntana valmistellen hänen käskemänään koko Ilmavoimia koskevat merkittävät asiat.

Samalla se jakaa tehtävien edellyttämän resurssit. Esikunta myös koordinoi yhteistyötä muiden joukko-osastojen ja Rajavartiolaitoksen sekä eri viranomaisten kanssa.

Yksi Ilmavoimien tulevien vuosien suurimmista haasteista on käynnissä oleva HX-hanke, jossa valitaan seuraaja McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjille. Tarjolla on viisi konetyyppiä, lue alla olevasta linkistä lisää aiheesta.

 Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja: