Rovaniemen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma toteutuu - 19.8. taivaalla nähdään Hornet ja Hawkit

K21_HN_4Ilmavoimat järjestää perinteisen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Lapin lennostossa Rovaniemellä 19. elokuuta 2021. Luvassa on muun muassa Hornet- ja Midnight Hawks -esityslennot. Tapahtumaa voi seurata myös suorana nettistriiminä.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa pääsee tutustumaan Lapin lennoston ja Ilmavoimien toimintaan, kalustoon sekä varusmiespalvelus- ja uramahdollisuuksiin. Tapahtuma järjestetään Rovaniemellä Lapin lennoston tukikohdassa torstaina 19. elokuuta 2021 kello 10-15. Tapahtumaan on non-stop -bussikuljetus Someroharjulta varuskunnan pääportin jälkeen oikealle kääntyvältä parkkipaikalta.

K21_MH_3Tapahtuma myös striimataan, joten vaikka et pääsisi paikalle, voit seurata lento- ja toimintaesityksiä suorassa lähetyksessä torstaina 19. elokuuta kello 10.30 alkaen tästä Vimeo-linkistä.

Taivaalla nähdään muun muassa Lapin lennoston kapteeni Anssi Niemisen F/A-18 Hornet -soololentoesitys ja Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks. Molemmat nähtiin elokuun alussa Helsingin Kaivopuiston edustalla Kaivari 21 -lentonäytöksessä.

 Lisäksi Lapin lennoston sotakoirat ja sotilaspoliisit esittelevät yhteistyötään toimintanäytöksissä. Tapahtumassa annetaan tietoa Ilmavoimien erikoiskoulutuksesta varusmiespalvelusta silmällä pitäen sekä tietenkin mahdollisuuksista tehdä ilmailusta ammatti.

K21_HN_3 Mukana ovat Finavia, Lapin koulutuskeskus REDU, Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK, Lapin lennoston Kilta ja Sotilaskoti, jotka esittelevät omaa toimintaansa. Myytävänä on muun muassa hernekeittoa, Sotkun kuuluisia munkkeja ja virvokkeita.

Tapahtumassa noudatetaan koronaturvaohjeita eli pidetään turvavälit, käytetään maskia ja huolehditaan käsihygieniasta. Ilmavoimat kehottaa myös suojaamaan kuulon lentoesitysten aikana. Lapin lennosto jakaa katsojille korvatulppia, mutta myös omat kuulonsuojaimet voi ottaa mukaan.


 Suunniteltu ohjelma Lapin lennostossa:

 10:00 Ovet avautuvat

  • 10:00–15:00 maaesittelyä jatkuvana
  • 10:40 Sotakoirat ja sotilaspoliisit, toimintanäytös
  • 11:20 Hawk-soolo
  • 11:40 Pilatus-esittelylento
  • 12:00 Midnight Hawks
  • 12:40 Hornet-soolo
  • 13:30 Sotakoirat ja sotilaspoliisit, toimintanäytös
  • 14:20 Pilatus-esittelylento
  • 14:40 Hornet-soolo
  • 15:00 Ovet sulkeutuvat

Vuonna 2020 peruttiin kaikki Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat sekä Utin Avoimet ovet -tapahtuma. Vuodelta 2021 peruttiin kevään Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat sekä jälleen myös Utin Avoimet ovet -tapahtuma. MH

Lue myös: