Ryanair avaa Tukholman Arlandasta 21 uutta reittiä - mukana on ensikertaa myös kotimaan reittejä

Ryanair_737sRyanair jatkaa laajentumissuunnitelmansa toteuttamista Ruotsissa ja avaa Tukholman Arlandaan liikenteen solmukohdan talviaikataulukauden 2021 aikana. Ensivaiheessa Arlandaan sijoitetaan kaksi lentokonetta ja suunnitelmissa on 89 viikoittaista lentoa 21 kohteeseen Euroopassa.

Lentokenttäyhtiö Swedavian mukaan talviaikataulukaudella avattava Ryanairin liikenteen solmukohdan tuomat 20 uutta reittiä täydentävät Arlandan nykyistä reittiverkostoa. Ensimmäistä kertaa Ryanair tulee lentämään myös kotimaan reiteillä Ruotsissa. Arlandasta avataan lennot Göteborgiin ja Malmöön. Viikoittaisia lentoja on luvassa 89.

Ryanairin mukaan investoinnit liikenteen solmukohtaan ovat jopa 200 miljoonaa euroa. Halpalentoyhtiö tuo 21. lokakuuta 2021 Arlandaan kaksi Boeing 737 -konetta ja avaus luo sen mukaan noin 60 työpaikkaa. Käytännösä Ryanair pitää investoinnin arvona lentokoneitaan, sillä yhden uuden 737-koneen hinta on noin 100 miljoonaa euroa.

Ryanair lentää julkistettuja reittejä myös muilla kuin Arlandaan sijoitetuilla lentokoneilla. Ryanair Irlannin lisäksi lentoja operoivat myös Malta Air, Buzz ja Lauda Europe. Osa nyt julkistetuista Tukholman Arlandan reiteistä on aiemmin operoitu Tukholman Skavtasta.

Pandemian rajoitusten helpottuessa Ryanairin odotetaan palaavan myös Malmöön, josta se on lentänyt Puolan Krakovaan. Ryanairilla on lisäksi ollut lentoja Västeråsista.

Ryanairin kohteet Tukholman Arlandasta ja viikkovuorojen määrä

 

Göteborg (GOT)

14

Malmö (MMX)

10

 

Aalborg (AAL), Tanska

3

Alicante (ALC), Espanja

2

Karlsruhe Baden-Baden (FKB), Saksa

2

Banja Luka  (BNX), Bosnia-Herzegovina

2

Bologna  (BLQ), Italia

2

Charleroi  (CRL), Belgiua

4

Gdansk (GDN), Puola

7

Kaunas (KUN), Liettua

2

Krakova (KRK), Puola

7

Liverpool (LPL), Iso-Britannia

2

London Stansted  (STN), Iso-Britannia

7

Malaga (AGP), Espanja

3

Milano Bergamo (BGY), Italia

3

Nis (INI), Serbia

2

Riika (RIX), Latvia

5

Tallinna (TLL), Viro

3

Thessaloniki (SKG), Kreikka

2

Varsova (WMI), Puola

Wien, Itävalta

5

2