Suomen ilmavoimat Baltic Region Training Event XIII -harjoitukseen

F18_spartan_BRTESuomi on toistamiseen mukana kansainvälisessä ilmavoimien yhteisharjoituksessa, jonka tavoitteena on Itämeren alueen turvallisuuden ja valvonnan kehittäminen. Suomen ilmavoimat osallistuu Baltic Region Training Event XIII -harjoitukseen 8.–9.  lokakuuta. Se toteutetaan Suomen, Baltian maiden ja alueen ilmatilaa valvovan NATO:n välillä.

Ilmavoimien tavoitteena harjoituksessa on kehittää pohjoisen Itämeren alueen ilmavoimien välistä yhteistyötä ja edistää NATO:n ja sen rauhankumppaneiden välistä yhteistyötä.  

Harjoituksen avulla pyritään kehittämään ilmavoimallista yhteistoimintaa, jolla luodaan valmiuksia kansainvälisiin operaatioihin. Harjoituksessa Suomi saa käytännön kokemusta muun muassa pitempikestoisesta ilmatilan valvonta- ja vartiointitehtävästä.

Suomen ilmavoimat osallistuu harjoituksen lentotoimintaan kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä, jotka toimivat kansainvälisessä ja Viron ilmatilassa. Lisäksi Suomen ilmavoimien henkilöstöä on mukana harjoituksen johtokeskuksissa.

BRTE-harjoituksia on järjestetty säännöllisesti vuodesta 2008. Jäsenmaiden lisäksi harjoituksiin osallistuu myös Naton rauhankumppaneita. Suomi osallistui BRTE XI -harjoitukseen ensimmäisen kerran viime keväänä.

 

Lue myös: