Thomas Cook Airlines iPad käyttäjäksi

ThomasCook_tailsTjäreborgin lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian 213 lentokapteenia ja perämiestä saa näinä päivinä oman iPadin, jota he kuljettavat mukanaan töissä. 613 grammaa painava iPad tulee korvaamaan n. 30 kiloa painavat 24 000-sivuiset manuaalit ja kirjat, jotka ovat tähän asti olleet kapteenin vieressä lentokoneen ohjaamossa.

- Olemme yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä maailmassa, joka tekee ohjaamosta paperittoman. Kapteenit löytävät nyt sormenpäällä hipaisemalla päivitetyt manuaalitiedot iPadeistaan. Paperittoman ohjaamon ansiosta tulemme säästämään vuositasolla n. 100 tonnia polttoainetta ja luonto säästyy 300 tonnin hiilidioksidipäästöiltä, sanoo Tjäreborgin lentoyhtiön toimitusjohtaja Torben Østergaard.

Thomas Cook Airlines Scandinavia on yksi niistä harvoista lentoyhtiöistä, joka julkaisee vuosittain ympäristöraportin. Vuoden 2011/2012 ympäristöraportti on juuri valmistunut ja raportissa kerrotaan, että iPadin käytön kautta saadaan myös toinen ympäristöä säästävä hyöty. – Tähän saakka olemme käyttäneet lähes miljoona paperiarkkia ohjaamossa olevien manuaalien päivittämiseen. Nyt tätä ei enää tarvitse tehdä. Lentokentällä on internet-reitittimiä, missä kukin kapteeni päivittää säännöllisesti oman iPadinsa, jatkaa lentoyhtiön toimitusjohtaja Torben Østergaard.

iPad-projektia on johtanut Hans-Henrik Grentzmann, joka on yksi lentoyhtiön kapteeneista. Hän on muun muassa kehittänyt erityisen Thomas Cook App’in, johon mahtuu kaikki tieto 30 kiloa painavista manuaaleista. - Mielenkiinto iPad-projektiamme kohtaan on suuri ja monet lentoyhtiöt ovat olleet meihin yhteydessä. Paperiton ja täysin elektroninen ohjaamo kiinnostaa muitakin lentoyhtiöitä, sanoo Hans-Henrik Grentzmann.