Trafi: Lentokoneiden paikannusjärjestelmistä halutaan tehokkaampia

trafi_logoSuomen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi raportoi, että lentokoneiden paikannusjärjestelmiä tulee kehittää sekä jo käytössä olevien teknologioiden että uusien, esim. satelliittipaikannusta hyödyntävien järjestelmien avulla, ja myös mustien laatikoiden löytymismahdollisuutta halutaan parantaa.

Kaikista EU-jäsenmaista koostuva EASA-komitea käsitteli asiaa viime viikon kokouksessaan 7.-8.5.2014. EASAn päätös viedään Euroopan kantana kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAOn kokoukseen.

”EASA-komitea esitti komissiolle kantanaan, että kehitystyön lisäksi tullaan ottamaan käyttöön myös lentokoneiden seurantajärjestelmä, joka on koneen muista järjestelmistä itsenäinen ja johon ei koneesta päästä käsiksi”, kertoo Suomen edustajana kokouksessa ollut yksikönpäällikkö Jukka Hirviranta Trafista.

”Tarve paikannusjärjestelmien kehittämiseen tunnistettiin jo ranskalaiskoneen onnettomuudesta Atlantin yllä vuonna 2009 ja nyt malesialaiskoneen tapauksen myötä koneiden katoamisriskien minimointi on noussut entistä ajankohtaisemmaksi.”

Lentoposti.fi kertoi EASA:n kannasta uutisessaan tuoreeltaan jo 6. toukokuuta:
Lennontallentimille ja niiden ULD-paikantimille entistä pidempi toiminta-aika

Lue myös: