Veneilijöiden ja lennokin lennättäjien tulee huomioida Helsingin lentonäytöksen aiheuttamat rajoitteet

K_ennakko_kaivopuisto_katsomoLiikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Liikennevirasto huomauttavat, että perjantain  9. kesäkuuta Kaivopuiston lentonäytös aiheuttaa rajoituksia veneilyn lisäksi myös lennokeille.  Lentonäytöksen esityslinja kulkee Kaivopuiston edustalla mutta sen takana on merkittävän kokoinen suoja-alue, jossa veneily on kielletty. Myös kamerakopterien käyttö lentonäytösalueella on kielletty.

K_ennakko_karttaKaivopuiston lentonäytös tarjoaa merelliset katsomot veneilijöille näytöslinjan itä- ja länsipuolilla. Muualla vesiliikennettä ja ankkurointia on rajoitettu.

Kaivopuiston lentonäytöksessä veneilyltä kielletty alue on rajattu poijuilla ja paikalla on turvaveneitä ohjaamassa katselijaveneitä omille alueilleen.

Trafi ja Liikennevirasto muistuttavat myös, että veneilykauden alussa jokaisen veneilijän kannattaa palauttaa mieleen väistämissäännöt ja se, miten veneellä käyttäydytään kesätapahtumissa.

Merialueella on useita valvontaveneitä ja kielletyt alueet on rajattu poijuilla. Aluetta valvoo myös mm. Rajavartiolaitoksen Vartiolaiva Turva. Sen tutkajärjestelmän avulla voidaan luoda kattava meri- ja ilmaliikennekuva.

K_ennakko_veneily_kieltoalue_1”Suurten yleisötapahtumien yhteydessä, joissa on paljon veneitä pienellä alueella, väistämissääntöjen noudattaminen ja muiden huomioiminen korostuvat”, muistuttaa Trafin yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Lentonäytösalueen yllä on myös rajoitusalue, joka kieltää lennokkien ja kamerakoptereiden käytön alueella.

Rajoitusalueen sisälle jää mm. Kaivopuisto, Hernesaari, Katajanokka, Pihlajasaari ja Suomenlinna.

Lue myös Lentoposti.fi:n aiemmat uutiset, joissa kerrotaan Kaivopuiston lentonäytöksestä ja sen tuomista rajoituksista vesiliikenteelle: