Viranomaisilla Kehä 23 -paikallispuolustusharjoitus - toimintaa myös Helsinki-Vantaalla lauantaina 4.3.

Sisu_HEL_kaartjr_keha23Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.–10.3.2023 Uudenmaan alueella. Harjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle ja harjoituspaikat sijaitsevat Helsingin, Vantaan, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Toimintaa on luvassa myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 1250 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Reserviläisiä osallistujista on yli 800. Kehä 23 -paikallispuolustusharjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.

Harjoitukseen sisältyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Mukana harjoituksessa ovat Helsingin poliisi, Helsingin kaupunki, Helen, Helsingin seudun liikenne, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Helsingin kaupungin pelastuslaitos ja Vuosaaren satama. Harjoitukseen osallistuvat lisäksi raivaamisen erikoisosasto REO Karjalan prikaatista ja sotilaspoliisiosastot Rannikkoprikaatista ja Merisotakoulusta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuvassa harjoittelussa ovat mukana myös Helsingin poliisi, Itä-Uudenmaan poliisi, Merivartiosto, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ja lentokentän turvallisuusviranomaiset. Harjoitus saattaa näkyä myös lentomatkustajille, mutta sen ei odoteta aiheuttavan häiriöitä lentoaseman normaalille toiminnalle.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja.

Harjoittelu aiheuttaa melua, sillä käytössä on myös harjoitusampumatarvikkeita. Niitä käytetään rajatuilla alueilla sekä harjoitukseen varattujen rakennusten sisätiloissa kello 08.00 - 22.00 välisenä aikana.

Toimintaa on Helsingin alueella seuraavasti: Laajasalo, Herttoniemi, Roihupelto, Myllypuro, Vuosaari, Östersundom, Kornäs, Landbo, Kyläsaari, Kalasatama, Vallila, Pikku-Huopalahti, Koskela, Vanhakaupunki, Pasila, Etelä-Haaga, Keskuspuisto, Malminkartano, Kannelmäki, Malmi, Jätkäsaari, Tuomarinkartano, Pitäjänmäki, Töölö, Lauttasaari

Kehä 23 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Paikallispuolustusharjoitukset näkyvät koko maan alueella 24.2.-10.3.2023. Asutuskeskuksissa liikkuu sotilasajoneuvoja, ja osaan harjoituksista liittyy lentotoimintaa.