Vuoden 2015 myydyimmät ilmailukirjat - Aviation Shopissa ykköseksi nousi DK

aviationshop_top10_15Ilmailua eri tavoin sivuaviin tuotteisiin erikoistunut helsinkiläinen Aviation Shop on jälleen julkaissut listauksen viime vuoden myydyimmistä ilmailukirjoista. Kuten aiemminkin, useimmat niistä liittyvät sotilasilmailuun tai historiaan. Mukana on myös pari kiinnostavaa poikkeusta. Ykköseksi tällä kertaa nousi englanniksi julkaistu teos. Viime vuoden myydyin "Illu" oli edelleen listalla.

Edelleen sivutoimena pyöritettävällä, vuonna 2015 jo 30-vuotisjuhliaan viettäneellä Aviation Shopilla on kivijalkamyymälä Töölössä. Samalla se toimittaa runsaasti tavaraa nettikauppansa kautta.

Kyseessä on yksittäinen myymälä ja siten Aviation Shopin listaus ei todennäköisesti tarjoa täydellistä kuvaa siitä mitä ilmailukirjoja markkinoilla ostetaan.

Koska liike on kuitenkin erikoistunut nimenomaan ilmailuun, listauksesta saanee varsin hyvän käsityksen siitä, mitä suomalaiset alasta kiinnostuneet lukevat.

Sotilasilmailuun liittyvät teokset ovat jälleen runsaasti edustettuna top kympissä. Tulos heijastaa toki myös sitä, millaisia ilmailukirjoja nykyään ylipäätään julkaistaan.

Draken bog forside - mediumYkkossijan valtasi Jan Jörgensenin ja "ystävien" Saab 35 Draken - the Ultimate Portfolio -kirja. Se käsittelee suomalaisittainkin tuttua DK-hävittäjää eri käyttäjämaissa. Kirjan yli 600 valokuvassa on mukana on myös Jyrki Laukkasen otoksia.

Kakkosena listalla on Lentäjä Laukkanen, joka kertoo maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisesta ilmailu-urasta. Jyrki Laukkanen on niin sotilas-, esitys- kuin harrastuslentäjä, valokuvaaja sekä kirjailija. Lisäksi hän on toiminut freelance -ilmailutoimittajana.

Kolmanneksi myydyin Aviation Shopin valikoimissa oleva kirja on Pekka Hietalan Nuoret taistelulentäjät - ensikertalaiset jatkosodan ratkaisutaisteluissa 1944. Kirjan nimi kertonee olennaisimman veteraanien haastatteluihin ja arkistomateriaaliin keskittyvästä teoksesta.

Top-kympistä löytyy useiden ilmasotakirjojen ohella sijalta seitsemän myös Jean-Pierre Otellin Mustat laatikot avatuvat 2, joka keskittyy liikenneilmailun onnettomuuksiin. Kirja kertoo mm. Atlantilla kadonneesta Air Francen Airbus-koneesta.

Illu_koalakustannusHieman yllättävä listaus on sijalta kahdeksan löytyvä Suuri lentokonekirja - koko historia. Sen sivuilla on 50 paperista taiteltavaa ja koottavaa pienoismallia ilmailuhistorian merkittävistä konetyypeistä.

Vuoden 2014 Aviation Shopin myydyin ilmailukirja, Jukka Piipposen Illu - Lentomestari Ilmari Juutilaisen elämä oli 2015 edelleen kärkikymmenikössä. Nyt sen sijoitus oli viides.

Myydyimpien lista ei ole aivan täydellinen, sillä se kertoo vain ilmailuun liittyvistä kirjoista. Lisäksi kaupaksi meni Aviation Shopissa myös panssarivaunuihin liittyviä teoksia sekä normaaliin tapaan erilaisia ilmailuaiheisia t-paitoja ja muuta vastaavaa. T.T.

Aviation Shop Top 10 -ilmailukirjat 2015

1. Saab 35 Draken - the Ultimate Portfolio

2. Lentäjä Laukkanen

3. Nuoret taistelulentäjät - ensikertalaiset jatkosodan ratkaisutaisteluissa 1944

4. BAe Hawk Suomen Ilmavoimissa

5. Illu - Lentomestari Ilmari Juutilaisen elämä

6. Yönoidat - Neuvostonaisten ilmasotayksiköt toisessa maailmansodassa

7. Mustat laatikot avautuvat 2

8. Suuri lentokonekirja - koko historia

9. Suomen Ilmavoimien hävittäjät - osa 2

10. Fokker C.X (warplane 05)

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: