Entinen Puolustusvoimien ja Ilmavoimien komentaja Jarmo Lindberg Lockheed Martinin konsultiksi

jarmoLindberg_1Suomen Puolustusvoimien ja Ilmavoimien entinen komentaja Jarmo Lindberg toimii nykyisin amerikkalaisen hävittäjävalmistaja Lockheed Martinin konsulttina. Yhtiö tarjoaa Ilmavoimien seuraavaksi suorituskyvyksi F-35A -häivehävittäjää. Lindberg on lentänyt kaikkien Suomelle tarjolla olevien hävittäjävalmistajien kaksipaikkaisilla konetyypeillä.

Jarmo Lindberg tarjoaa konsultointipavelua Suomalainen Kenraalikonsultointi Oy:n kautta. Tieto Lindbergin konsultoinnista Lockheed Martinille käy ilmi Puolustusministeriön HX-hankkeen tietopyyntövaiheeseen osallistuvien yritysten yhteistyötahot Suomessa sisältävästä listauksesta.

F35_ilmassaSuomalainen Kenraalikonsultointi Oy on rekisteröity kaupparekisteriin 16.1.2020. Lindberg on yhtiön toimitusjohtaja. Otsikkokuvassa hänet on juuri nimitetty Puolustusvoimain komentajaksi vuonna 2014.

Jarmo Lindberg siirtyi reserviin elokuussa 2019. Sotilasarvoltaan hän oli reserviin siirtyessään kenraali. Lindberg oli ensimmäinen lentäjätaustainen Puolustusvoimain komentaja. Reserviin siirtyessään Lindbergillä oli kuuden kuukauden karenssisopimus, joka solmittiin Puolustusministeriön kanssa.

F-35_lineup_110220Lindberg tuntee hyvin HX-hankkessa mukana olevat konetyypit ja hän on myös päässyt lentämään vaihtoehtona olevista hävittäjistä kaksipaikkaisena versiona Eurofighter Typhoonia, Boeing F/A-18F Super Hornetia ja Dassault Rafalea sekä Saab 39 Gripen NG -hävittäjää.

Viidennestä ehdokkaasta eli nyt edustamastaan Lockheed Martin F-35 -hävittäjistä on olemassa ainoastaan yksipaikkainen versio, joten Lindberg on lentänyt sen simulaattorilla.

Lockheed Martinin konsulttina on jo aiemmin toiminut myös Ilmavoimista eläköitynyt eversti evp. Ossi Siven Consulting OO Siven Oy:n kautta. Hän toimi aiemmin Karjalan lennoston komentajana.

Puolustusministeriön mukaan lopulliset tarjoukset hävittäjistä voidaan pyytää tänä vuonna ja valintapäätöksen tekee valtioneuvosto vuonna 2021.MH

LM_F35A_suomi

 

Lue myös: