Kenraali Lindbergiltä jälleen uusi hävittäjäselfie - tällä kertaa koneena F/A-18F Super Hornet "Rhino"

Lindberg_Rhino_selfie_1016Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg on Yhdysvaltain matkallaan käynyt lentämässä US Navyn Boeing F/A-18F Super Hornet -koneella, joka tunnetaan lempinimellä Rhino. Useita muitakin ulkomaisia hävittäjiä tyypittänyt Lindberg julkaisi Twitterissä selfien lennolta.

Lindberg_Rhino_startti_1016Koneena tutustumislennolla oli tällä kertaa Yhdysvaltain merivoimien eli US Navyn Strike Fighter Squadron 106:n kaksipaikkainen Super Hornet "435" (kuvassa oikealla). Laivue tunnetaan nimellä Gladiators. Startti lennolle tehtiin Naval Air Station Oceanasta Virginia Beachilta.

Keikalla käytetyt US Navyn lentovarusteet poikkeavat suomalaisten Hornet-ohjaajien versiosta. Esimerkiksi heittoistuinvyöt puetaan päälle ennen koneeseen nousua. Lindbergillä oli kuitenkin mukanaan oma Ilmavoimien lentohaalari (kuvassa alla VFA 106:n edustajan kanssa).

Lindberg_Rhino_Finnchod_1016Kenraali Lindbergin ilmailu-ura alkoi K-7-purjelentokoneella Selänpäässä 14. heinäkuuta 1974. Sittemmin Charles, kuten hänet ilmailupiireissä tunnetaan, on toiminut niin hävittäjäohjaajana kuin Ilmavoimien komentajanakin. Pitkän uran varrella eteen on tullut kymmeniä konetyyppejä.

Takana on lentoja mm. Ilmavoimien MiG-21BIS-näytöslentäjänä ja samalla koneella tehtynä nykykalustolla mahdoton kahden Machin ylitys. Vuosien varrella hän on myös päässyt tutustumaan useisiin erilaisiin hävittäjätyyppeihin eri maissa.

Viimeksi Lindberg lensi 14. lokakuuta uuden Saab JAS 39 F Gripen -hävittäjän NG-kehitysversiolla, joka on muunnettu vanhemmasta JAS 39 D -koneesta (lue lisää linkeistä alla).

Lindberg on myös pitkäaikainen aktiivinen internetin ja sosiaalisen median käyttäjä. Aiemmin 90-luvulta alkaen hän ylläpiti Fighter Tactics Academy -nettisivustoa. Nykyisin Charles on seurattavissa Twitterissä.

F/A-18E/F Super Hornet on yksi Ilmavoimien hävittäjille seuraajaa etsivässä HX-hankkeessa mukana olevista koneista. Se on suurempi, raskaampi ja kehittyneempi versio Suomessa nykyisin käytössä olevasta Hornetista. T.T.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: