Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg siirtyy reserviin elokuussa 2019

jarmoLindberg_1Puolustusvoimain nykyinen komentaja Jarmo "Charles" Lindberg kertoi 228. maanpuolustuskurssin avajaisissa, ettei aio hakea jatkokautta kenraalin valtuutukselle. Lindberg aikoo siirtyä reserviin 1. elokuuta 2019. Hän on ollut ensimmäinen lentäjätaustainen Puolustusvoimain komentaja.

YLE kertoo Lindbergin avanneen jatkosuunnitelmiaan 228. maanpuolustuskurssin avajaisissa 21. tammikuuta 2019. Hänen kautensa Puolustusvoimain komentajana päättyy 1. elokuuta 2019. Kyseinen päivän päätteeksi kenraali Lindberg siirtyy reserviin.

Jarmo_Lindberg_1Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti 7. maaliskuuta 2014 kenraali Jarmo Ilmari Lindbergin (s. 1959) puolustusvoimien komentajan virkaan 1. elokuuta 2014 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Lindberg ylennettiin korkeimpaan sotilasarvoon eli kenraaliksi 1. elokuuta 2014. Hän on ensimmäinen Puolustusvoimain komentaja, jolla on lentäjätausta ja ensimmäinen Ilmavoimista tuleva Puolustusvoimien komentaja 1940-luvun jälkeen.

Aiemmin Lindberg on toiminut Puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä vuodesta 2012. Sitä ennen hän on toiminut Ilmavoimien komentajana, pääesikunnassa valmiuspäällikkönä ja operaatio-osaston apulaisosastopäällikkönä, Lapin Lennoston komentajana, Ilmavoimien Esikunnassa operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä ja lentokoulutuspäällikkönä sekä Satakunnan Lennostossa hävittäjälaivueen komentajana.

JCL_lastflt_1Jarmo Lindberg oli 90-luvun alussa mukana F/A-18 Hornet -hankinnassa eräänä ensimmäistä Yhdysvalloissa koulutetuista lentäjistä. Hän myös toimi merkittävässä roolissa koneiden käyttöönotossa Suomessa.

Parhaillaan Suomen Ilmavoimilla on käynnissä HX-hanke, jossa korvataan nykyisten Hornetien suorituskyky.

Lindberg on päässyt lentämään vaihtoehtona olevista hävittäjistä kaksipaikkaisena versiona Eurofighter Typhoonia, Boeing F/A-18F Super Hornetia ja Dassault Rafalea sekä Saab 39 Gripen NG -hävittäjää. Viidennestä ehdokkaasta eli Lockheed Martin F-35 -hävittäjistä on olemassa ainoastaan yksipaikkainen versio, joten Lindberg on lentänyt sen simulaattorilla.

Lindberg päätti pitkän lentouransa Ilmavoimissa 19. kesäkuuta 2014. Viimeinen lento operoitiin ACE01-radiokutsulla Ilmavoimien Pilatus PC-12 -yhteyskoneella.

YLE: "Sota ei yhtä miestä kaipaa" – Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ei hae jatkokautta.

Lue myös: