Finavian toiminta Kauhavalla päättyy vuodenvaihteessa - uusi yrittäjä aloittaa toimintansa

Ilmavoimat_KauhavaFinavian toiminta Kauhavalla päättyy vuoden vaihteessa, kun lentoaseman asiakkaana toiminut Puolustusvoimat vetäytyy Kauhavalta. Ilmavoimien Lentosotakoulu lakkautetaan ja sen antama koulutus siirtyy Kauhavalta Tikkakoskelle Ilmasotakouluun. Lentoasema siirtyy uuden yrittäjän haltuun vuodenvaihteessa.

Finavia myi Kauhavan lentoasemalla omistamansa maat ja kiinteistöt eteläpohjalaiselle Kasvuyrittäjät Oy:lle.  Lentoasema siirtyy 1. tammikuuta 2015 Finavian ylläpitämästä lentoasemaverkostosta uuden yrityksen omaisuudeksi.

Lentoasema-alueen käyttöön ottava LSK Business Park on aiemmin kertonut tavoitteekseen kansainväliseen lentoliikenteeseen liittyvän toiminnan. Alueelle luvataan tulevan myös kansainvälisiä yrityksiä.

Kauppaan kuului maa-alueita yhteensä lähes 500 hehtaaria ja rakennuskantaa kaikkiaan n 45 000 m2. Lentoaseman lisäksi uusi toimija sai haltuunsa myös Kokkolan asevarikon alueen.


Historiallinen sotilaskenttä

Kauhavan lentoaseman nurmettu kenttä valmistui vuonna 1929 Ilmavoimien sotilaslentokoulutuksen tukikohdaksi. Ensimmäinen varsinainen kiitotie rakennettiin vuonna 1960. Vuonna 2013 Kauhavalla oli noin 5700 ilma-aluksen laskeutumista.

Yli 87 vuoden aikana Kauhavalla on annettu lentokoulutusta noin 4500 lento-oppilaalle ja Suomen lentomerkkejä ohjaajille on jaettu 2634 kappaletta.

  Lentosotakoulun viimeiset Hawk-suihkuharjoituskoneet lennettiin Tikkakoskelle itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Kauhavan Lentosotakoulun virallinen päätöstilaisuus pidettiin18. joulukuuta jolloin myös viimeiset Kauhavalla palvelleet varusmiehet kotiutuivat.

Lue myös: