FinnHEMSin Rovaniemen FH 51 -lääkintähelikopteri muutti uuteen tukikohtaan

Finnhems_pilot_1Rovaniemen FH 51-lääkintähelikopterin päivystys siirtyi uuteen pysyvään tukikohtaan. Muutto tapahtui tiistaina 12. heinäkuuta. Portaittain toteutettu siirtyminen ei aiheuttanut päivystystoimintaan katkosta. Rovaniemen lentoasemalla sijaitsevan tukikohdan uusi miehistötila vastaa aiempaa paremmin ympärivuorokautisen päivystyksen tarpeita.

FinnHEMSin FH51-lääkintähelikopteritukikohdan muutto uusiin tiloihin sujui hyvin ja ilman minkäänlaista katkosta lääkintähelikopterin päivystystoimintaan.

"Muutto toteutettiin portaittain ja vain kriittisimmät toiminnot ja tarvikkeet siirrettiin varsinaisena muuttopäivänä. Päivystystoiminta siirtyi muutossa viimeisenä. Huolellisella suunnittelulla ja tarkkaan ajoitetulla IT-järjestelmien siirrolla turvattiin päivystystoiminnan häiriöttömyys", kertoo Antti Saari Lapin sairaanhoitopiiristä..

Muutosta vastasivat FinnHEMS, Lapin sairaanhoitopiiri ja lentopalvelusta vastaava Scandinavian Medicopter Ab.

FinnHEMSin FH51-tukikohta sijaitsee Rovaniemen lentoaseman alueella Finavialta vuokratulla tontilla. Helikopterihalli säilyy nykyisellään ja uuteen, 450 neliömetrin miehistötilaan on sijoitettu päivystys- ja oleskelutilojen lisäksi myös koulutus-, toimisto- ja varastotiloja.

Aikaisempi miehistötila koostui parakeista, joissa ääneneristys ei ollut riittävä. Rovaniemen lentokentän lentoliikenteen aiheuttama melu häiritsi ympärivuorokautista päivystystä. Uudessa miehistötilassa äänenvaimennukseen onkin kiinnitetty erityishuomiota.

Uuden miehistötilan pääurakoitsijana toimi Rovaniemeläinen MY-Rakennus Oy. LVIA-töistä vastasi Lapin LVI-Asennus Oy ja sähkö- ja turvaurakoinnista Ounasvirta Oy.

FinnHEMSillä on kuusi tukikohtaa, joista pysyviä ovat nyt Rovaniemen, Turun ja Vantaan tukikohdat. Tilapäisissä tiloissa toimitaan Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa. FinnHEMSin tavoitteena on luoda vuoteen 2018 mennessä pysyvä tukikohtainfrastruktuuri, joka mahdollistaa pitkäjänteisen ja laadukkaan lääkärihelikopteripalvelun.

Lue myös: