Jetflite lentää Nesteen uusiutuvalla lentopolttoaineella - liikelentoja käyttäville suora päästövähennys

Jetflite_NesteSuomalainen Jetflite aloittaa toukokuussa 2021 uusiutuvan lentopolttoaineen käytön laajasti koko liikelentotoiminnassaan. Jetfliten avaus mahdollistaa liikelentoasiakkaille suorat päästövähennykset kotimaisella uusiutuvalla Neste My -lentopolttoaineella.


Liikelentoyhtiö Jetflite on sitoutunut vastuulliseen lentoliikenteeseen ja vähentää nyt liikelentojensa ilmastopäästöjä. Jetflite vastaa asiakkaidensa tarpeisiin kasvattaa panostaan ilmastonmuutoksen vastaisissa toimissa Frankly Wihuri -vastuullisuusohjelman avulla.

Jetfliten ensimmäinen vähäpäästöisempi kaupallisesti toteutettava operaatio lennetään toukokuussa 2021. Jo huhtikuun aikana Jetflite on lentänyt koko kalustollaan Nesteen uusiutuvalla lentopolttoaineella (SAF, Sustainable Aviation Fuel).

"Tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden vähentää omaa hiilijalanjälkeä. Uusiutuvan lentopolttoaineen osalta kyseessä on vuoden 2021 mittainen pilottijakso, joka todennäköisesti saa myös jatkoa", kertoo Jetfliten myyntijohtaja Jan Lindholm Lentoposti.fi:lle.

Falcon7X_cabin_1Jetflite on hankkinut Nesteeltä tietyn kiintiön uusiutuvaa lentopolttoainetta, jota yhtiö voi tarvittaessa kasvattaa. Kyseessä on palvelu, jota voidaan hyödyntää Helsinki-Vantaalta lähtevillä lennoilla.

Liikelennoillaan Jetflite käyttää uusiutuvaa lentopolttoainetta 30-35 prosentin seoksella fossiilisen polttoaineen kanssa. Suurin sallittu seos on tällä hetkellä 50 prosenttia. Suuri osa lentoyhtiöistä on tähän saakka käyttänyt vain muutamien prosenttien seoksia lennoillaan.

Sellaisenaan käytettynä Nesteen tarjoama uusiutuva vaihtoehto auttaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä koko tuotteen elinkaaren aikana jopa 80 % verrattuna fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön.

Wihuri-konserniin kuuluva Jetflite on erikoistunut liike-, ryhmätilaus- ja ambulanssilentoihin. Niiden lisäksi se tarjoaa myös lentokoneiden ylläpito- ja hallintapalveluita sekä lentorahtipalveluja. Erikoisimpia Jetfliten kohteita ovat mm. Etelämantereen tutkimuskeskukset.

Falcon_7X_hangar”Lentäminen on ollut pandemian aikana haastavaa lisääntyneen sääntelyn ja suljettujen rajojen vuoksi. Evakuointi- ja ambulanssilentojen määrät ovat kuitenkin säilyneet korkeina. Maiden avautuessa rokotusten myötä ennustamme liikematkustustarpeen kasvavan. Haluamme pystyä tarjoamaan vähäpäästöisempiä lentoja ja auttaa asiakkaitamme vähentämään liikelentojen hiilijalanjälkeä merkittävästi”, kertoo Lindholm.

Jetfliten laivastossa on viisi liikesuihkukonetta, joiden lisäksi yhtiöllä on laaja yhteistyöoperaattorien verkosto, joka tarjoaa tavallisesti yhteensä 600–700 lentoa vuodessa.

 
Kumppanuus tukee kunnianhimoisia ilmastotavoitteita 

 
Ilmailuala on jo ottanut askelia oikeaan suuntaan sitoutumalla hiilineutraalin kasvun tavoitteeseen vuodesta 2020 alkaen. Neste puolestaan on sitoutunut auttamaan ilmailualaa tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Rotterdam_NExBTL_plant_night2_small”Olemme tehneet Jetfliten kanssa yhteistyötä yli viiden vuoden ajan toimittamalla lentopolttoainetta Helsinki-Vantaan lentokentälle. Otamme nyt kumppanuudessamme ensiaskeleita Jetfliten liikelentojen hiilijalanjäljen pienentämisessä. Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta on saatavilla jo monilla lentoasemilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, ja olemme iloisia voidessamme tarjota sitä nyt myös Suomesta käsin toimivalle yksityisiä liikelentoja tarjoavalle yhtiölle", sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan myyntijohtaja Tuomas Kulola. 

"Polttoaineen käytöllä voidaan vähentää lentämisestä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi. Ratkaisu on täysin yhteensopivaa nykyisen moottoriteknologian ja jakeluinfrastruktuurin kanssa. Siksi lentokoneisiin tai polttoaineen jakeluinfrastruktuuriin ei tarvita lisäinvestointeja eikä muutoksia”, jatkaa Kulola.

Neste jatkaa uusiutuvan lentopolttoaineen tarjoamista lentoyhtiöille, mutta myös kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin sitoutuneiden yritysten, julkisten laitosten ja muiden organisaatioiden käyttöön.

neste_FinnairNesteen ja Jetfliten välinen kumppanuus sekä äskettäin julkistettu yhteistyö Finnairin kanssa toimivat esimerkkeinä muille yrityksille siitä, miten liikematkustuksesta aiheutuvia päästöjä voidaan vähentää helposti. 

Nesteen vuotuinen uusiutuvan lentopolttoaineen toimituskapasiteetti Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan on tällä hetkellä yhteensä 100 000 tonnia. Singaporen jalostamon laajennuksen myötä Neste pystyy tuottamaan yli 1,5 miljoonaa tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta vuonna 2023.

Lue myös:

Artikkeli: Jetflite – Erikoistehtäviä ja Covid-19 -evakuointilentoja haastavissa toimintaympäristöissä ympäri maailmaa