Kesäinen sää suosi Helsinki Fly In -tapahtumaa

Malmi_lepo_2Toinen Helsinki Fly In -tapahtuma on parhaillaan käynnissä viikonloppuna Helsinki-Malmin lentoasemalla. Mukaan oli ilmoittautunut ennakkoon lähes 70 ilma-alusta. Upean kesäinen sää toi kentälle ilmailijoiden ohella myös tavallisia helsinkiläisiä. Viime vuonna lanseeratut opastetut plattakierrokset vetivät nytkin hyvin väkeä.

Malmi_lepo_4Fly In -tapahtuman pääpäivä on tänään, mutta jo perjantai-iltana grillattiin lentoaseman Gate 1 -ravintolan Gate 2 -terassilla. Lauantaina kentän toiminta pyöri normaalisti ja tarjosi kävijöille paljon katsottavaa. Lentäen saapuville houkutuksena oli vapautus laskeutumis- ja pysäköimismaksuista.

Skyxperincen Pilatus Porter lennätti hyppääjiä, Airveteranin DC-3 teki jäsenlentoja ja myös Rajavartiolaitoksen Agusta Bell AB412 -kopteri nähtiin ilmassa. Taitolentäjätkin kävivät harjoittelemassa. Helsinki-Malmin lentoaseman normaali koulutus- ja harrastustoiminta pyöri kuten aina. Lentonäytöksestä ei ollut kyse vaan ilmailuhenkisten kokoontumisesta.

Malmi_lepo_1Tilaisuuden avannut Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen muistutti avajaissanoissaan kentän uhanalaisesta tilanteesta. Hän korosti, että suuri osa Malmin operaatioista on lentokoulutusta, ei julkisuuteen saatettua muutamien harvojen harrastelijoiden puuhastelua.

Päärakennuksen eli Pyöreän aulassa järjestettiin pienimuotoiset ilmailumessut. Helsinki-Malmin yritykset ja yhteisöt esittelivät monipuolista toimintaansa. Lisäksi Patrialla oli avoimet ovet Halli 2:ssa.

Ravintola Pyöreän toisessa kerroksessa huolehti tarjoilusta. Päivän mittaan sen kabinetissa kuultiin esityksiä ajankohtaisista ilmailuaiheista mm. Trafilta,  Finavialta ja Suomen Ilmailuliitosta.

Malmi_lepo_3Puolen tunnin välein startanneet plattakierrokset asiantuntevien oppaiden johtamina tarjosivat harvinaisen mahdollisuuden tutustua lentoaseman "backstageen". Kierroksella nähtiin mm. Douglas DC-3, Antonov An-2 ja Aalto-yliopiston Shorts Skyvan. Tilanteesta riippuen niihin pääsi myös sisälle.

Lisäksi tutustuttiin kentän ensimmäisenä rakennuksena valmistuneeseen suuren lentokonehalliin. Luvassa oli myös Rajan kopteriin tutustuminen, mutta sitä ei päästy näkemään vielä ensimmäisellä kierroksella.

Tapahtuman juontajana toimi Sami Saikkonen ja saapuvien koneiden kommentoinnista huolehti asiantuntevasti Jouni Laukkanen. Ilmaan haluaville oli tarjolla yleisölennätyksiä.

Fly In jatkuu lauantaina vielä iltajuhlalla Pyöreällä. Sunnuntaina on luvassa brunssi. Fly In -info on auki kello 14 asti. ++

Tapahtuman nettisivut: HelsinkiFlyIn

Lue muita Lentoposti.fi-juttuja Malmista: