Kittilän lentoasema valittiin vuoden 2021 lentoasemaksi

Finavia valitsi hiljattain uudistuneen KittiläKittila_lentoaseman lentoaseman vuoden 2021 lentoasemaksi. Asiakastyytyväisyys Kittilän lentoasemalla on säilynyt korkealla tasolla myös kiivastahtisten turismisesonkien aikana.

"Onnittelen Kittilän lentoasemaa Vuoden lentoasema -tunnustuksesta. Koko lentoaseman henkilöstö on tehnyt pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä asiakastyytyväisyyden eteen ja kehittänyt aktiivisesti toimintatapoja. Kiitän kaikkia sitoutumisesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta", sanoi Finavian verkostoliiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen.

Hänen mukaansa Kittilän lentoasemalle on ominaista, että matkustaja- ja lentomäärät vaihtelevat eri sesonkien mukaan hyvinkin paljon. Toimintaa on kyettävä suunnittelemaan pidemmällä aikajänteellä ja samalla on voitava reagoida vaihteleviin tilanteisiin esimerkiksi joulu- ja hiihtosesonkien mukaan.

"Olen todella iloinen Kittilän lentoaseman saamasta tunnustuksesta. Lentoasemallamme on aktiivinen työyhteisö ja hyvä tiimihenki yli organisaatiorajojen. Erityisesti joulusesonkiin valmistautuminen ja sen läpivienti on hyvä esimerkki hienosta yhteistyöstä ja osoitus asiantuntijuudestamme ja osaamisestamme", kiitti Finavian Kittilän lentoaseman päällikkö Jonna Pietilä.

Finavia on vuosina 2014–2020 investoinut Lapin lentoasemin kehittämiseen 100 miljoonaa euroa. Kittilän lentoasemalla Finavia laajensi tiloja, kehitti palveluita ja nosti kapasiteettia. Muun muassa matkatavarankäsittelyn, lähtöselvityksen ja passitarkastuksen tilat ja palvelut paranivat entisestään. Lisäksi rakennettiin kaksi uutta rullaustietä ja uusia lentokoneiden pysäköintipaikkoja.

Kittilän lentoasemalla oli vuonna 2021 kaikkiaan 254 979 matkustajaa, joista kansainvälisiä matkustajia oli 56 860. Tuolloin lentoasemalla oli 1024 laskeutumista. Kuluvan vuoden eli 2022 elokuun loppuun mennessä Kittilässä oli 209 651 matkustajaa, joista kansainvälisiä matkustajia on ollut 87 468.

Lue myös: