LSG ei käytä optiotaan lunastaa itselleen entisen Finnair Cateringin osakekanta

LSG_2LSG Group ei lunasta Finnairilta LSG Sky Chefs Finland Oy osakkeita. Yhtiö on toiminut vuodesta 2012 lähtien Finnairin strategisena kumppanina catering-palvelujen tuottamisessa Helsinki-Vantaan kotipesässä. Sopimus tästä päättyy ensi vuoden elokuun alussa. Yhtiöt neuvottelevat jatkosta.

Finnairin catering-toimintoja ei alun alkaeenkaan myyty LSG Sky Chefsille, vaikka yhtiöt allekirjoittivat aiesopimuksen kaupasta 12. maaliskuuta 2012. Yrityskaupan toteutumisen edellytyksenä oli Lufthansan hallituksen hyväksyntä.

Sen odotettiin toteutuvan vuoden 2012 ensimmäisen puoliskon loppuun mennessä. Lufthansan hallitus ei kuitenkaan tuolloin hyväksynyt yritysostosuunnitelmaa yhtiön investointikiellon vuoksi.

Finnair Cateringin myynnin sijasta turvauduttiin kumppanuussopimukseen. Finnair Catering säilyi Finnairin sataprosenttisesti omistamana tytäryhtiönä, mutta sen nimi muuttui LSG Sky Chefs Finland Oy:ksi. Vastuu ja päätösvalta yhtiön operatiivisesta toiminnasta siirtyivät täysimääräisesti LSG:lle. Hanke oli osa Finnairin kulujen karsimisohjelmaa.

LSG:llä oli optio ostaa Helsinki-Vantaalla toimivan LSG SkyChefs Finland Oy:n osakekanta lokakuun 2016 loppuun saakka. LSG on kuitenkin päättänyt, että he eivät käytä osto-optiotaan.

Nyt Finnair ja LSG Group aloittavat neuvottelut uusista yhteistyömuodoista. Vuonna 2012 solmittu yhteistyö päättyy nykyisessä muodossaan 1.8.2017 mennessä.

Alkavien neuvotteluiden tavoitteena on sopia yhteistyön muodoista sopimuskauden jälkeen. Finnair jatkaa suunnittelua siitä, miten Finnairin catering-palvelut järjestetään jatkossa Helsinki-Vantaalla korkealaatuisesti ja kilpailukykyisesti.

LSG_1"Ruoka- ja juomatarjoilu sekä lennoilla myytävät tuotteet ovat tärkeä osa matkaa. Asiakaskokemuksen edelleen kehittäminen on strategiamme keskiössä. Catering-palvelut ovat siksi meille todella tärkeä osa-alue. Näemme paljon mahdollisuuksia kehittää niitä entisestään. Tässä Helsinki-Vantaan lentokeittiöllä on keskeinen asema. Muutoksesta huolimatta yhteistyömme jatkuu useilla catering-osa-alueilla", sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

"Finnair ja LSG Group uudistavat kumppanuuttaan Helsingissä. Finnair on meille tärkeä asiakas monella alueella, globaalisti ja Helsingissä. Jotkin osat kumppanuudestamme laajentuvat globaalisti", sanoo Frank Theis, LSG Groupin myynti-, tuote- ja markkinointijohtaja.

"Pysymme ja kasvamme Suomessa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla samalla kun jatkamme muiden asiakkaidemme palvelemista."

Tämänhetkisen arvion mukaan muutoksella ei oleteta olevan merkittävää vaikutusta Finnairin operatiiviseen tulokseen tai taloudelliseen asemaan.

LSG Sky Chefs Finland Oy on Finnairin 100-prosenttisesti omistama, mutta LSG:n määräysvaltaan kuuluva tytäryhtiö, joka toimii Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella.  Se valmistaa ja toimittaa aterioita sekä muita lennoilla myytäviä tuotteisiin liittyviä palveluja pääasiassa Finnairille ja myös muille Helsinki-Vantaalla toimiville lentoyhtiöille. Yhtiön palveluksessa on noin 480 henkilöä.

Saksalaisella LSG Sky Chefsillä on 200 asiakaspalvelukeskusta 50 maassa. Vuonna 2010 se tuotti noin 460 miljoonaa lentoyhtiöateriaa asiakasyhtiöilleen. LSG Sky Chefs on Lufthansan tytäryhtiö.

Lue aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: