Lufthansan tytäryhtiö LSG Sky Chefs aikoo ostaa Finnairin catering-toiminnan

Lufthansa_tailMaailman suurin lennoille palveluja tuottava yritys LSG Sky Chefs ja Finnair ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka myötä LSG Sky Chefs ostaisi Finnairin catering-toiminnan. Yrityskauppa käsittäisi Finnair Catering Oy:n ja Finncatering Oy:n koko osakekannat. Samalla noin 650 työntekijän työnantaja vaihtuisi. Kauppa edellyttää LSG SKy Chefsin emoyhtiön Lufthansan hallituksen ja Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Finnair ostaisi jatkossakin lentocatering-palvelunsa LSG Sky Chefsin omistukseen siirtyvältä Finnair Catering Oy:lta. Lopullinen sopimus arvioidaan solmittavan vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla.

”LSG Sky Chefs on lentopalvelualan johtavia toimijoita. Sen kansainvälinen tuotekehitys, globaali toiminta ja syvällinen osaaminen lennoilla toimitettavista palveluista luovat erinomaiset edellytykset tuottaa laadukkaita aterioita Finnairin asiakkaille. Kokemuksemme LSG Sky Chefsistä muilta kentiltä ovat positiivisia ja yhteistyön laajeneminen on luonnollinen jatko kumppanuudellemme”, sanoo Finnairin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen.

 ”Arvioimme tämän yrityskaupan ja Finnairin catering-toiminnassa toteutettujen muiden tehostamistoimien tuovan meille merkittävät pysyvät vuosittaiset säästöt, ja siten tämä tukee kokonaissäästötavoitettamme.”

”Olemme LSG:ssä erittäin tyytyväisiä voidessamme laajentaa toimintaamme Suomen markkinoille. Finnairin catering-toiminta on hyvin hoidettu, henkilöstö on erittäin ammattitaitoista ja tuotantokoneisto on moderni ja laadukas. Finnair on meille tärkeä asiakkuus, ja olemme vakuuttuneita siitä, että pystymme kehittämään toimintaa vieläkin laadukkaammaksi ja siten tuottamaan lisäarvoa Finnairille”, toteaa LSG Sky Chef:n operatiivisen toiminnan johtaja Jochen Müller.

Aiesopimuksen alaisen Catering-kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2011 oli 80 miljoonaa euroa. Yrityskaupan myötä Finnair Catering Oy:n ja Finncatering Oy:n noin 650 työntekijää siirtyisivät LSG Sky Chefs-konsernin työntekijöiksi. Yrityskauppaan ei kuulu Finnair Travel Retail, joka siirtyi 1.tammikuuta 2012 lähtien osaksi Finnairin muita toimintoja.

Kumppaniverkoston kehittäminen on osa Finnairin strategiaa ja yhtiön rakennemuutosta, jolla tavoitellaan kustannustehokkuutta ja toiminnan laadun kehittämistä Finnairin kasvustrategian tukemiseksi. Finnair on jo aikaisemmin kertonut etsivänsä yhteistyökumppania catering-palveluihinsa.

Saksalaisella LSG Sky Chefsillä on 200 asiakaspalvelukeskusta 50 maassa. Vuonna 2010 se tuotti noin 460 miljoonaa lentoyhtiöateriaa asiakasyhtiöilleen. LSG Sky Chefs on Lufthansan tytäryhtiö. 

Finnair kertoi 5.8.2011 tavoittelevansa kulutasonsa pysyvää alentamista 140 miljoonalla eurolla vuoteen 2014 mennessä. Tähän liittyen Finnair on jo kertonut, että se:

- on valinnut Swissportin hoitamaan matkalaukku- ja asematasopalvelut
- optimoi Euroopan liikenteen laivastoaan ja on irtautunut neljän Airbus A320 -sarjan koneen leasing-sopimuksesta ja edelleen vuokrannut neljä Embraer 170 -konetta
- kartoittaa vaihtoehtoja laite- ja moottorihuollon kustannustehokkaan ratkaisun löytämiseksi
- keventää hallintoa ja tehostaa markkinointi- ja jakeluaktiviteettejaan
- etsii kumppania vauhdittamaan kasvustrategiaansa Pohjoismaissa ja aikoo alentaa Euroopan liikenteensä kustannuksia merkittävästi
- on aloittanut lukuisia muita säästötoimia yhtiön eri toiminnoissa.