Lufthansan lentolakko jatkuu edelleen lauantaina - kohteena kaukolennot

A380_push_1(päivittynyt 16.30) Lufthansaa koetteleva lentäjäliitto Vereinigung Cockpitin (VC) keskiviikkona 23. marraskuuta alkanut työnseisaus jatkuu edelleen. Päivä kerrallaan edenneen työnseisauksen viimeisin lakkopäivä on tällä hetkellä lauantai 26. marraskuuta. Vaikutukset ovat koskettaneet Saksasta lähteviä Lufthansan lähi- ja kaukolentoja. Perjantain osalta on peruttu myös Suomeen suuntautuvat lennot.

Lufthansaa koskeva lentäjälakko on vaikuttanut kolmen ensimmäisen päivän aikana jo noin 315 000 lentomatkustajan suunnitelmiin, kun lentoja on peuttu kaikkiaan 2618. Työnseisaus koskettaa ainoastaan emoyhtiö Lufthansan lentoja.

Konsernin tytäryhtiöt Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti ja Brussels Airlines lentävät normaalisti.

Perjantain 25. marraskuuta osalta työnseisaus koskee lähi- ja kaukoliikennettä. Kaikiaan konsernin lentoyhtiöt lentävät perjantaina 25. marraskuuta suunnitelluista 3000 lennosta 2170 lentoa.

Lauantaina 26. marraskuuta työnseisauksen kohteena ovat kaukolennot. Nykytiedon mukaan lakon on määrä päättyä lauantai-iltana kello 23.59. Liikennehäiriön vaikutukset tulevat kuitenkin jatkumaan osittain sunnuntaillekin vaikka lakko ei jatkuisi.

Lufthansa julkaisi myös lauantaille erikoisaikataulun, jossa näkyy operoitavat lennot. Lauantaina Lufthansan ja konsernin muiden yhtiöiden on määrä lentää 2863 lentoa noin 3000 lennosta. Lentoja peruuntuu 137, joista 88 on kaukolentoja. Lisäksi joitain lähiliikenteen lentoja on peruttu edelleen aiempien lakkopäivien seurauksena.

Lauantain lakkopäivä nostaa peruttujen lentojen määrän neljän päivän jälkeen jo 2755 lentoon. Vaikutuksia ovat kohdanneet jo 345 000 Lufthansan asiakasta.

Työnantajan mukaan lentäjäliitto VC ei ole halukas neuvottelemaan ja vaatisi jopa 20 prosentin palkankorotuksia. Lentäjäliitto hakee viiden ja puolen vuoden ajalle 3,66 prosentin korotuksia palkkoihin, joka on sen mukaan linjassa muiden liittojen korotuksiin samalla aikavälillä. Lufthansa on tarjonnut VC:lle 2,5 prosentin korotuksia.

Päivitys 1630: Lisätty tarkennetut tiedot Lufthansan lauantain liikenneohjelmasta

Lue myös: