Patria ja Pratt & Whitney syventävät yhteistyötä F-15 ja F-16 -hävittäjien moottorihuolloissa

Patria_logoPatria ja Pratt & Whitney ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen syventääkseen pitkäaikaista yhteistyötään, joka liittyy F-16- ja F-15-hävittäjien F100-PW-220/220E- ja F100-PW-229-moottoreihin. Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää yhteistyötä liittyen F100-asiakkaille tarjottaviin maailmanlaajuisiin ylläpito-, korjaus- ja kunnossapidon logistiikkapalveluihin.

Osapuolten tavoitteena on lisäksi liittää Patria osaksi Pratt & Whitneyn globaalia verkostoa ja edelleen kehittää logistista tukea entisestään. Osapuolet ovat perustaneet yhteisen työryhmän, joka tähtää pitkän aikavälin yhteistyöstrategiaan ja sopimukseen tämän vuoden aikana.

”Pratt & Whitneyllä ja Patrialla on ollut menestyksekäs yhteistyömalli jo yli 40 vuotta, ja tämä on sille luonnollinen jatkumo. Tällä aiesopimuksella haluamme selkeyttää tavoitteemme sekä syventää ja kehittää toimintaamme. Osallistuminen Pratt & Whitneyn maailmanlaajuiseen F100-verkostoon ja kumppanuuden syventäminen tukevat kasvustrategiaamme. Tämä yhteistyö tarjoaa meille uusia mahdollisuuksia yhdessä Pratt & Whitneyn kanssa”, sanoo kumppanuuksista vastaava johtaja Mikko Kilpeläinen Patriasta.

”Pratt & Whitney on iloinen tästä yhteistyömahdollisuudesta Patrian kanssa. Aiesopimus tarjoaa tiimillemme vankan perustan kehittää maailmanlaajuista verkostoamme”, toteaa Pratt & Whitneyn johtaja Kelly Young.

Patria osti hävittäjämoottoreita huoltavan BEC:n toukokuussa 2019, joka on nykyisin PBEC-lentokonemoottorihuoltoyksikkö (Patria Belgium Engine Center). Tuolloin kaupan kerrottiin olevan keskeinen osa Patrian kansainvälisen huolto- ja elinkaaritukitoiminnan kasvustrategian toteuttamista. Siinä painopistealueena on erityisesti Eurooppa.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailun elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen toimittaja. Patria tarjoaa ilmailu- ja sotilasasiakkaille laitteiden saatavuutta, jatkuvaa suorituskyvyn kehittämistä sekä valittuja tiedustelu-, valvonta- ja hallintajärjestelmän tuotteita ja palveluita. Liégen alueella sijaitseva Patria Belgium Engine Center tukee nykyään noin 15 maan ilmavoimia maailmanlaajuisesti F100-koneiden osalta.

Patria on Suomen puolustusvoimien strateginen kumppani, jolla on suuri rooli myös Suomen ilmavoimien tulevien HX-hävittäjen huoltamisessa.

 Lue myös: