Saab ja Embraer avasivat uusien Gripen-hävittäjien kehityskeskuksen Brasiliaan

Saab_Embraer_GDDNSaab ja Embraer Defence & Security avasivat Gavião Peixotossa São Paulon osavaltiossa Brasiliassa uuden Gripenin suunnittelu- ja kehityskeskuksen (GDDN, Gripen Design and Development Network). Marraskuun 22. avattu GDDN toimii uuden sukupolven Gripen E/F -hävittäjien teknisen kehityksen keskuksena Brasiliassa.

GDDN-yksikköön kuuluvat hävittäjien kehitystyössä tarvittava kehitysympäristö ja simulaattorit. Tehokkaan kehitystyön ja teknologiasiirron varmistamiseksi GDDN on yhteydessä Saabin ja kumppaniyrityksiin Brasiliassa. Kehitystyötä tehdään yhdessä AEL Sistemasian, Atechin, Akaerin sekä Brasilian ilmavoimien tutkimusosaston (DCTA) kanssa.

 Gripen_rollout_Now_3”Olemme sitoutuneet pitkäaikaiseen läsnäoloon Brasiliassa. GDDN:n perustaminen on tärkeä virstanpylväs Brasilian Gripen-ohjalmassa, sillä se toimii teknologiansiirron ja hävittäjän kehitystyön perustana Brasiliassa”, sanoi Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.

 ”Embraerilla ja Saabilla on pitkä ja menestyksekäs historia innovatiivisten tekniikoiden kehittämisestä ja soveltamisesta ilmailualalla. Tämä yhteistyö on avainasemassa sen takaamiseksi, että Brasilian ilmavoimat saavat tulevina vuosina parhaan mahdollisen tuen”, kertoi Embraer Defense & Securityn toimitusjohtaja Jackson Schneider.

 GDDN on sijoitettu Embraerin tiloihin Gavião Peixotoon, johon perustetaan myös Gripenin koelentokeskus. Uusien Gripeneiden loppukokoonpano tehdään myös siellä.

gripen_brazil_saabBrasilian ilmavoimat saa vuosien 2019 ja 2024 välillä 28 Gripen E ja 8 Gripen F -hävittäjää.

Teknologiansiirto-ohjelma Brasilian kanssa käsittää neljä osa-aluetta, joita ovat teoriakoulutus, tutkimus- ja teknologiaohjelmat, koulutus Ruotsissa todellisessa työympäristössä sekä kehitys- ja tuotantotyö.

Yhdessä nämä toimet varmistavat, että Brasilian ilmailuteollisuudelle tulee Gripenin ylläpidossa ja kehittämisessä tarvittavaa tekniikkaa ja osaamista.

Kaikkiaan yli 350 eri ilmailuteollisuuden alojen ammattilaista mukaanlukien lentäjiä osallistuu lokakuun 2015 ja 2024 välillä Ruotsissa järjestettäville kursseille ja työssäoppimiskoulutukseen. Tähän mennessä Ruotsiin on lähtenyt Brasiliasta noin 100 koulutettavaa, joista ensimmäiset palasivat tämän kuun alussa. Teknologiansiirto-ohjelma jakautuu 60 pääprojektiin, jotka kestävät pisimmillään 24 kuukautta.

 Embraer vastaa suuresta osasta tuotantoon ja toimitukseen liittyvästä työstä sekä yksi- että kaksipaikkaisen Gripen E/F -versioiden osalta. Yhtiö vastaa myös merkittävistä työkokonaisuuksista järjestelmäkehityksessä, integroinnissa, koelennoissa, loppukokoonpanossa ja lentokoneiden toimituksessa. Lisäksi Embraer ja Saab vastaavat yhdessä kaksipaikkaisen Gripen F -version koko kehitystyöstä.

Lue myös: