Seitsemän uutta ilmailuteollisuusvalmistajaa mukaan Team Tempestiin

Tempest_CP_1Englannin kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmän ja Tempest-hävittäjän kehitystyöhön julkistettiin seitsemän uutta yritystä. Kasvava Team Tempest kehittää uusia teknologisia ratkaisuja tulevaisuuden taistelukentälle ja korvaamaan Eurofighter Typhoonia RAF:n käytössä.

 

Vuonna 2018 julkistettu FCAS-hankkeeseen (Future Air Combat Systems) kuuluva Team Tempest on  RAF:n nopean toiminnan yksikön (Rapid Capabilities Office, RCO) ja Britannian ilmailuteollisuuden eli BAE Systemsin, Leonardo UK:n, MBDA UK:n ja Rolls-Roycen yhteisesti rahoittama konseptihanke. Niiden lisäksi mukana on Ison-Britannian ja Ruotsin hallitusten välisellä yhteistyöllä myös Saab.

Kyseessä on Englannin puolustusministeriön mukaan 1,9 miljardin Englannin punnan arvoinen kehityshanke, jolla korvataan nykyisten Eurofighter Typhoonien suorituskyky vuodesta 2035 alkaen.

Nyt tähän yhteishankkeeseen on julkistettu seitsemän uutta toimijaa, jotka ovat GEUK, GKN, Collins Aerospace, Martin Baker, QinetiQ, Bombardier ja Thales UK.

Tempest_CP_2Tempest-hanke työllistää nykyisin jo yli 1800 insinööriä ja ohjelmoijaa. Ensi vuoteen mennessä määrän odotetaan saavuttavan jo 2500 työntekijää.

Hankkeessa kehitetään yli 60 uutta teknologia sisältävää prototyyppiä ja teknologiademonstraattoria.

Lue myös: