Lennonopettaja Pilvi Pouta seikkailee uudessa yleisilmailun sarjakuvassa

EASA_SS_closeEuroopan lentoturvallisuusvirasto EASA esitteli lennonopettaja Sunny Swiftin, joka seikkailee ilmailuaiheisessa sarjakuvassa. Sarjakuvan tuottaa EASA ja sitä on käännetty usealle eri kielelle. Suomessa hahmo on saanut nimen Pilvi Pouta. Hän ilmailee sarjakuvastripeissä riskejä vältellen.

Ilmailuviranomaisen julkaisemaa sarjakuvaa saa julkaista verkkosivuilla tukemaan EASA:n yleisilmailun turvallisuusvalistusta. EASA ottaa myös vastaan omia ehdotuksia sarjakuvan sisältöön.

EASA_SS_posterSunny Swiftin seikkailut ovat osa EASA:n yleisilmailun valistuskampanjaa. Uusi sarjakuva julkaistaan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Ensimmäisessä 14. helmikuuta julkaistussa stripissä on esillä polttoaineen riittävyys. EASA on kääntänyt sarjakuvan usealle eri kielelle.

Suomiversiossa lentoturvallisuusvalistusta antaa siis 32-vuotias lennonopettaja Pilvi Pouta. Hän auttaa ilmailemaan turvallisemmin vinkkaamalla hyvistä ja yksinkertaisista käytännöistä.

Myös kotimaisella Liikenteen turvallisuusvirastolla on oma Yrmy -valistushahmonsa. Se seikkailee mm. drone-toimintaan liittyvissä valistusvideoissa.

EASA: Sunny Swift 1/2018 (FI-versio Pilvi Pouta PDF-tiedosto)EASA-sunny-swift-fuel-caution-light-issue-1-p1

Lue myös:
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin Yrmy ilmailee uusissa videoissa RPAS-laitteilla