Lentopostin kääpiösnautseri testasi Helsinki-Vantaan upouuden lemmikkivessan

lemmikkivessa_heva_0120_3Helsinki-Vantaan lentoaseman palvelut matkustaville lemmikkiasiakkaille kehittyvät. Nelijalkaisten iloksi kentälle on nyt avattu kaksi lemmikkikäymälää. Finavian mukaan lentoaseman läpi kulkee vuosittain noin 10 000 koiraa. Vastaavat palvelut lemmikeille ovat maailmalla harvinaisia.

Uudet lemmikkikäymälät sijaitsevat Terminaali 2:n pääsisäänkäynnin ulkopuolella ja sisätiloissa non-Schengen-alueella portilla 51 A–D (katso kuvat jutun lopusta).

lemmikkivessa_heva_0120_4Käymälät on suunniteltu koirille, mutta ne ovat myös muiden lemmikkien vapaassa käytössä. Lemmikkikäymälät on sijoitettu rauhallisiin ympäristöihin sivuun yleisiltä kulkureiteiltä. Ne eivät aiheuta häiriötä kanssamatkustajille.

“Lemmikin tai avustajakoiran hyvinvointi on eläimen omistajalle hyvin tärkeä asia, ja lemmikkikäymälä voi olla ratkaiseva tekijä, kun matkustaja valitsee, mitä reittiä lentää”, Customer Experience Specialist Eveliina Vironen sanoo Finavian uutisessa.

Lentoposti.fi:n yhteistyökumppanina toiminut kääpiösnautseri (klikkaa kuvat suuremmaksi) vaikutti hieman hämmentyeeltä tutustuessaan ensi kertaa koirakäymälään. Vaikka ulkona oltiin, sisäsiisti koira ei vaikuttanut innokkaalta tekemään tarpeitaan mattomaiselle alustalle.

lemmikkivessa_heva_0120_1Voi toki myös olla, että aamulenkistä oli kulunut liian vähän aikaa eikä tarvetta palvelun käyttöön siten ollut. Muut asiakkaat ovat jo löytäneet koirakäymälän, sillä nuuskittavaa joka tapauksessa riitti. Kohteen siisteys oli kuitenkin moitteeton.

Käymälät on toteutettu keinonurmella korokkeen päälle. Niiden suunnittelusta vastasi Recover Nordic.

Finavia huolehtii lemmikkikäymälöiden säännöllisestä puhdistuksesta. Siivouksessa mattoalue on helppo suihkuttaa. Lemmikin omistajaa kehotetaan kuitenkin toimittamaan koirankakat pussissa jäteastiaan. M.T, T.T, M.H

lemmikkivessa_in_2

lemmikkivessa_in_3

lemmikkivessa_kyltti_1

lemmikkivessa_ohje

lemmikkivessa_heva_0120_2