Tekemisen puutetta? Airbus julkaisi lähes kuusituntisen videon A350 XWB:n ensilennosta

a350_firstfly_cockpit_airbusAirbus on julkaissut YouTubessa peräti 5 tuntia 50 minuuttia kestävän uncut-videon A350 XWB:n ensilennosta ja tapahtumista sen ympärillä. Mikäli kuusi tuntia tuntuu rankalta, Airbusilla on tarjolla myös neljä minuuttia kestävä Best of -versio. Tapahtuma välitettiin perjantaina suorana nettifeedinä useiden kanavien kautta.

YouTubessa julkaistu kuusituntinen video ilmeisesti sisältää juuri suorana lähetetyn nettifeedin sisällön (Lentoposti.fi ei todellakaan ole katsonut sitä kokonaan). Lyhennetty versio on sen sijaan hieno kooste, joka näyttää ensilennon keskeisimmät osuudet.

Videoilta ilmenee esimerkiksi se, että ensilennon miehistö käytti laskuvarjoja sekä lentokypäriä. Lisäksi A350 XWB:n sivuvakaajan kärjestä hinattiin vaijerin päässä referenssitietoa antavaa staattisen paineen anturia.

Uutiset A350 XWB:n ensilennosta täyttivät myös sosiaalisen median. Esimerkiksi Twitterissä ilmailusta kiinnostuneen viestivirta ei perjantaina paljon muuta käsitellytkään kuin koneen ensilentoa.

A350 XWB First Flight - best of June 2013 (4 min 08 sec)

A350 XWB First Flight - uncut version (5h 50 min)

 

Lue myös:

Airbus A350 XWB nousi ensilennolleen Toulousessa

A350 XWB kohti taivasta

Airbus A350 XWB esiteltiin Toulousessa - katso kuvat

Koelentäjä käy läpi A350 XWB:n ensilentoa