Australia tiukensi turvamääräyksiä Lähi-idästä saapuvien lentojen osalta

qantas_tailsAustralia seuraa Yhdysvaltoja ja Iso-Britanniaa ja lisää turvatarkastuksia koskien suoria lentoja Australian ja Dohan, Abu Dhabin ja Dubain välillä. Uusi määräys koskee Qantasia, Etihadia, Emiratesia ja Qatar Airwaysia. Toistaiseksi kyse ei kuitenkaan ole elektronisten laitteiden totaalikiellosta matkustamoissa.

Australian liikenneministeri Darren Chesterin 31. maaliskuuta antaman lausunnon mukaan turvatarkastuksia tiukennetaan kolmen suuren Lähi-Idän lentoaseman osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa lisätarkastuksia lähtöporteilla. Ministerin mukaan tiedossa ei ole mitään tiettyä Australiaa kohtaan suunnattua uhkaa.

Kansallisen turvallisuuden nimissä tehtävät ennaltaehkäisevät toimet tulevat voimaan kuluvan viikon aikana. Käytännössä toimet ovat räjähdeainetarkastuksia satunnaisesti valikoiduille matkustajille. Lisäksi tarkastuksia suunnataan erityisesti elektronisiin laitteisiin.

"Tehtävät muutokset ovat linjassa Iso-Britannian tekemien päätösten osalta koskien matkustajia Dohan, Abu Dhabin ja Dubain kentiltä. Elektronisten laitteiden matkustamokieltoa Australiaan suuntautuvilla lennoilla ei ainakaan tässä vaiheessa oteta käyttöön", sanoo Chester tiedotteessaan.

Lue myös: