Boeing, AA ja FAA ympäristöteknologiseen yhteistyöhön 737 ecoDemostratorilla

AA_ecoDemonstrator737Boeing, American Airlines ja yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA aloittavat yhteistyön uuden kehittyneen ympäristöteknologian koekäyttämiseksi lentokoneessa. Teknologia viedään taivaalle ecoDemonstrator 737- koneella.
Ympäristömääräykset kiristyvät maailmanlaajuisesti ja ilmailuala tarvitsee uusia polttoainetta säästäviä, hiilidioksidipäästöjä ja melua  vähentäviä teknologioita.

Yhteistyölentokone ecoDemonstrator kuvastaa tärkeää työtä, jota tehdään uuden teknologian ja kehittyneiden materiaalien kanssa päämääränä tehokkaampi, pienempi päästöisempi ja vähemmän meluava lentokone sanoo Boeingin John Tracy.

Boeing ottaa koelentokoneellaan johtavan roolin kehittyneiden teknologioiden esittelystä lentoyhtiöille, ilmailualalle ja muulle yhteisölle.

American Airlinesin laivastosta lainattavaan 737-800NG-koneeseen asennetaan uusinta kehittynyttä teknologiaa ja koelennot suoritetaan Glasgowssa Boeingin insinöörien valvonnassa.

Vuoden 2012 ecoDemonstrator-koneeseen asennetaan uudenlainen moottorin siipien muuttuvailmanohjaus-järjestelmä, aktiivinen moottorin tärinän vaimentamisjärjestelmä, polttokenno-järjestelmä sekä uudenlainen lentorataa optimoivajärjestelmä.

Vuoden 2012 ecoDemostrator on ensimmäinen koelentokone ja jatkoa on luvassa vuosittain uuden teknologian kokeiluihin. Vuonna 2013 testialustaksi on tulossa myös laajarunkokone.