Boeing onnistui vähentämään hiilijalanjälkeään kovan kasvun aikana

DreamTour_30Boeing julkaisi neljä vuotta sitten rajun sisäisen ympäristöohjelman, jonka mukaan yhtiön on määrä vähentää hiilijalanjälkeä ennakoidun kovan kasvun aikana. Nyt yhtiö julkisti viidennen ympäristöraporttinsa, joka kertoo päästöjen tasaisesta vähentymisestä.

Vuonna 2007 Boeing julkaisi viisivuotisen ympäristöohjelman, jonka päämääriksi asetettiin  kasvihuonekaasujen, käytetyn energian sekä vaarallisen jätteen ja veden käytön  vähentäminen yhdellä prosentilla alkuperäisistä arvoista.

Tavoitteen julkistamisen jälkeen Boeing on tuonut markkinoilla kaksi uutta lentokonetta, kasvattanut tuotantotahtiaan 25 prosenttia, lisännyt tuotantolaitostensa kokoa lähes 100 000 neliömetrillä. sekä luonut 12 000 uutta työpaikkaa. Samanaikaisesti yhtiö on onnistunut tasaisesti vähentämään ympäristövaikutuksia, kertoo Boeingin ympäristöasioista vastaava apulaisjohtaja Kim Smith.

Boeing on vähentänyt päästöjään vuoden 2007 lähtöarvoista CO2-päästöjen osalta kolme prosenttia. Verrattaessa CO2-päästöjä vuoteen 2011 on kasvua tapahtunut kolme prosenttia. Syynä on tuotantokapasiteetin nostaminen, joka on nostanut muidenkin päästöjen määrää edellisvuoteen verrattuna. Boeingin energian kulutus on vähentynyt prosentilla vuodesta 2007, vaarallisen jätteen määrä on pudonnut 17 prosenttia ja vettä on käytettty 9 prosenttia vähemmän.