Coptersafetyn koulutuskeskus noussut Vantaalle aikataulussa - ensimmäisen simun asennukset kesällä

Coptersafety_2017_5_1Coptersafetyn maailmanluokan helikopterikoulutuskeskus on noussut aikataulussa Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen Pyhtäänkorventielle. Uusi keskus rakennetaan Finnair Flight Academyn taakse. Ensimmäisen uuden simulaattorin asennukset alkavat kesän aikana.

Coptersafety julkisti merkittävän laajennushankkeensa heinäkuussa 2016. Yhtiö kertoi tilanneensa viisi uutta Textronin TRU Simulation + Training -helikopterisimulaattoria. Coptersafety on tähän asti toiminut Finnair Flight Academyn tiloissa, joissa sillä on CAE:n valmistama Agusta Westland AW139 -simulaattori.

Coptersafety_2017_5_2Helikopterikoulutuskeskus on jo saavuttanut harjakorkeuden ja lopullisen muotonsa. Kattorakenteet ja elementit ovat pääosin paikoillaan ja sisätyöt ovat käynnistyneet.

Ensimmäisen simulaattorin asennustyöt alkavat kesän aikana. Keskuksen telakkoihin mahtuu kuusi simulaattoria mutta määrää voidaan laajentaa jopa kahdeksaan.

Uusi rakennus tulee täysin helikopterikoulutuksen tarpeisiin. Hyvin järjestellyt noin 3000 neliömetrin tilat on suunniteltu auttamaan lentäjiä ja heidän kouluttajiaan keskittymään harjoitukseen heti alkubriefingistä lähtien.

Rakennukseen tulee myös kahvila ja rauhallisemmat lounge-tilat, joissa oppilaat voivat jakaa kokemuksiaan ja valmistautua harjoituksiin. Luvassa on myös mahdollisuus hankkia kokemuksia suomalaisesta saunasta.

Coptersafety_keskus_ilmakuvaKoulutuskeskus valmistuu vuoden 2017 lopulla mutta ensimmäinen Airbus Helicopters H125 H145 FFS -kopterisimulaattori otetaan käyttöön jo lokakuussa 2017.

Sitä seuraavat AW139, AW169, H125 ja AW189 -simulaattorit. Tiloihin tulee myös Finnair Flight Academyn uusin hankinta eli TRU Simulation + Trainingin toimittama Airbus A320 FFS-simulaattori.

Lue myös: