Finnairin A330-koneen vauriokorjaus edelleen kesken - kaukolentojen peruminen jatkuu

A330_tail_closeFinnairin syyskuussa Chicagossa kolhituksi joutuneen Airbus A330-300 (OH-LTS) -laajarunkokoneen korjaustyöt jatkuvat edelleen. Tapauksen seurauksena Finnair joutuu perumaan nyt kaksi lentoa Bangkokiin. Kaikkiaan lentokonevaurion takia on peruttu viisi kaukolentoa.

Kuormauslaite kolhi Finnairin Airbus A330-300 -konetta (OH-LTS) Chicagon O'haren kansainvälisellä lentokentällä tiistaina 25. syyskuuta. Finnairin viestintä kertoo Lentoposti.fi:lle, että tarkkaa tietoa korjauksen kestosta ei ole vielä saatavilla vaan arviointi on edelleen kesken.

Finnair kertoo, että laajarunkokone on vaurioitunut takarungostaan. Sen tarkemmin vauriota ei avata. Kyseessä voi olla mahdollisesti ns. high-loader -lastauslaitteen osuminen runkoon tai rahtiruuman luukkuun.

Valitettavan tapauksen seurauksena Finnair on joutunut jatkamaan kaukolentojen perumisia ja nyt peruttujen listalla ovat aiempien kolmen lennon lisäksi myös 5. ja 7. lokakuuta Helsinki-Vantaaltä lähtevät Bangkokin lennot sekä niiden vastaavat paluulennot.

Finnairin mukaan rikkoontuneen lentokoneen korjaaminen jatkuu myös 8. lokakuuta jälkeen ja yhtiö selvittää edelleen vaihtoehtoja tulevien lentojen järjestämiseksi. Lentoyhtiöiden koneiden käyttö on usein hyvin tiivistä eikä varakoneita välttämättä pidetä niiden kalliin seisottamisen takia.

Yllättävissä tilanteissa lentoja joudutaan perumaan ja suuremmissa vauriotapauksissa saatetaan käyttää wetlease-ratkaisua eli ulkopuolista operaattoria. Finnairin kaukolentoja on aiemmin lentänyt eri syistä ainakin Iberia, Privilege Style ja HiFly.

Finnair pyrkii ilmoittamaan mahdollisista muutoksista asiakkailleen mahdollisimman pian.

Finnair on joutunut tapauksen takia perumaan seuraavat lennot:

    1.10. AY121 Helsinki-Delhi
    2.10. AY122 Delhi-Helsinki
    2.10. AY73 Helsinki-Tokio
    3.10. AY74 Tokio-Helsinki
    4.10. AY9 Helsinki-Chicago
    4.10 AY10 Chicago -Helsinki
    5.10. AY143 Helsinki-Bangkok
    6.10. AY144 Bangkok-Helsinki
    7.10. AY143 Helsinki-Bangkok
    8.10. AY144 Bangkok-Helsinki

Finnair ilmoittaa asiakkailleen tiedot peruutuksista sekä uuden matkasuunnitelman. Mikäli asiakas haluaa muuttaa uudelleen reititettyä lento tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun. Mikäli uudelleenreititys ei sovi asiakkaalle on mahdollista myös saada hyvitys lipun hinnasta.

Finnair korvaa asiakkailleen jälkikäteen virvokkeita, aterian, puhelinkuluja sekä välttämättömän yöpymisen mikäli uudelleenreititetty lento saapuu kohteeseen yli neljä tuntia alkuperäisen lennon saapumisajasta. Korvauksen piirissä on myös siirtyminen lentosaeman ja hotellin välillä.

Finnair kehottaa säilyttämään kuitit edellämainituin osin.

Lue myös: