Finnairin uusi Premium Lounge valmistumassa Helsinki-Vantaan lentoasemalle ‒ erikoisuutena suomalainen sauna

Finnair_lounge_2014_3Finnair avaa kesällä uuden Premium Loungen Helsinki-Vantaan lentoasemalle palkitun Finnair Loungen viereen non-Schengen-alueelle portin 36 läheisyyteen. Helsinkiläisen suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n suunnittelema Premium Lounge täydentää nykyistä loungea.

Uudet lounge-tilat ovat Finnair Plus Platinum- ja Gold-korttien haltijoiden sekä muiden oneworld-allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden vastaavien tasokorttien haltijoiden käytettävissä viimeistään 1.7.2014.

Finnair_lounge_2014_1Premium Lounge on kunnianosoitus klassiselle pohjoismaiselle muotoilulle ja suomalaiselle luonnolle. Valaistus, värit ja videoesitykset muuttuvat dynaamisesti vuoden- ja vuorokaudenaikojen mukaan ja luovat yhdessä ainutlaatuisen rauhoittavan ilmapiirin.

Laadukkaat ateriat ja juomat tarjoillaan maksutta Marimekon astioissa ja Iittalan Ultima Thule -laseissa, jotka Tapio Wirkkala suunnitteli alun perin Finnairille vuonna 1968. Loungen huolella valittuja kalusteita ovat muun muassa Eero Saarisen suunnittelemat legendaariset Tulip- ja Womb-tuolit. Pinta-alaltaan 407 neliömetrin suuruiseen tilaan tulee erilaisia työskentely- ja rentoutumisalueita sekä miellyttäviä istuskelupaikkoja 122 matkustajalle.

Finnair_lounge_2014_2Osana Helsinki-Vantaan lounge-palveluiden uudistusta sekä Premium Loungen että viereisen Finnair Loungen asiakkaat saavat nauttia myös upouusista yksityisistä suihkutiloista ja suomalaisesta saunasta. Tilassa on tarjolla peseytymiseen tarvittavat tuotteet sekä pyyhkeet.

”Uusi huipputason lounge nostaa Finnairin ja suomalaisen muotoilun pitkän suhteen aivan uudelle tasolle”, sanoo Finnairin lounge- ja VIP-palveluista vastaava johtaja Markku Remes. ”Olemme iloisia saadessamme tarjota eniten lentäville ja uskollisimmille asiakkaillemme erityiset tilat lentojen odottamiseen.”

Finnair_lounge_2014_4”Halusimme luoda Finnairin vaativille asiakkaille huippulaadukkaan, jopa emotionaalisen kokemuksen”, kertoo suunnittelija Vertti Kivi.

”Työskentelylle, virkistäytymiselle, hiljentymiselle ja peseytymiselle omistettuja alueita yhdistää kevyt skandinaavinen muotoilu. Toivottavasti tila tekee asiakkaisiin lähtemättömän vaikutuksen.”

Premium Lounge on tarkoitettu ainoastaan Finnair Plus Gold- ja Platinum-korttien haltijoille ja heidän vierailleen sekä oneworld-allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden vastaavien kanta-asiakaskorttien haltijoille. Näihin lentoyhtiöihin kuuluvat mm. Finnairin yhteishankekumppanit American Airlines, British Airways, Iberia ja Japan Airlines.

Finnair_lounge_2Muiden business-luokan matkustajien käytössä on viereinen Finnair Lounge, joka on valittu säännöllisesti yhdeksi maailman parhaista lounge-tiloista.

Lentoasemalla oli aiemmin mm. saunomiskokemusta tarjonnut Via Spa -kylpylä, mutta se suljetiin talvella 2012. Kylpylä avautui Via Loungen yhteydessä uusimmassa Non-Schengen -terminaalin laajennuksessa joulukuussa 2009 (lue lisää Via Spasta allaolevasta linkistä).

Lue myös: