Lappeenrannan ja Varkauden lentoasemilla aloitettiin yt-neuvottelut

Finavia_sign_2Kotimaan lentoliikenteen matkustajamäärä laski viime vuonna 10,3%. Kotimaan matkustajamäärien lasku on seurausta talouden taantumasta, murroksesta lentoliikenteessä sekä muiden matkustusmuotojen käyttämisestä.

”Lentoyhtiöt reagoivat nykyisin entistä nopeammin lentomatkustamisen kysynnän vähenemiseen. Tehokkaastikaan toimiva lentoasema ei yksin kykene ylläpitämään lentoyhteyksiä, jos lentoliikenteen aito kysyntä puuttuu. Tämä selittää monen lentoaseman kohdalla liikenteen alenemista", kertoo Finavian verkostolentoasemista sekä myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Joni Sundelin.

Lentoliikenne Lappeenrantaan vähentynyt merkittävästi

Lappeenrannan lentoliikenne kasvoi vielä viime vuonna 4,8%, mutta tammikuun puolivälissä se vähentyi merkittävästi, kun Air Baltic lopetti liikennöinnin lentoasemalle. Lappeenrannan lentoasemalle on lentoja toistaiseksi ainoastaan neljänä päivänä viikossa.

Liikenteen vähenemisestä johtuen Finavia on käynnistänyt Lappeenrannan lentoasemaa koskevat yt-neuvottelut. Lappeenrannan lentoaseman liikennemäärien vähentymisestä johtuen työn määrä lentoasemalla on vähentynyt olennaisesti toistaiseksi. Neuvottelujen tavoitteena on työvuorojen määrän sopeuttaminen muuttuneeseen tilanteeseen ja kulujen sopeuttaminen liikenteen tuottojen vähenemiseen.


Lentoliikenne Varkauden lentoasemalle päättynyt toistaiseksi

Varkaudessa lentoliikenne päättyi toistaiseksi kokonaan vuodenvaihteessa, kun Varkauden kaupunki sekä valtio päättivät lopettaa lentoliikenteen taloudellisen tukemisen.

Säännöllisen reittiliikenteen päättymisen takia neuvottelujen kohteena ovat kaikki Finavian työntekijät Varkauden lentoasemalla. Neuvottelujen tavoitteena on keskustella liikenteen päättymisen vaikutuksista toimintaan sekä henkilöstöön.

Lue myös: