Malmi Customs & Street Outlaws muutti kentän kiitotien 36 kiihdytysradaksi

malmi_FHRA_0617Finnish Hot Rod Associationin Malmi Customs & Street Outlaws 2017 -tapahtuma muutti Helsinki-Malmin kiitotien 36 kiihdytysradaksi lauantaina 3. kesäkuuta. Kauniissa mutta koleassa kesäsäässä järjestetty autoilutapahtuma keräsi paikalle mukavasti yleisöä. Lentotoiminta ei ollut kiihdytyskisan aikana mahdollista.

Tapahtuman vetonaulana oli mäkihyppääjänä paremmin tunnetun Janne Ahosen 9000-hevosvoimainen Top Fuel Dragster. Ajokin tuottama äänimaailma oli sellainen, että siitä varoitettiin etukäteen yleisöä.

Lauantai oli yksi niistä päivistä, jotka on Malmilta varattu muulle kuin lentotoiminnalle. Asia on kirjattu lentokenttätoimintaa pyörittävän yhdistyksen ja Helsingin kaupungin väliseen vuokrasopimukseen.

FHRA:n tapahtuman ajaksi kaikki Asemataso 1:lle pysäköidyt ajoneuvot piti siirtää pois varikkoalueen tieltä. Kiihdytykset tapahtuivat kiitotiellä 18-36 pohjoisen suuntaan. Yleisön ajoneuvot ohjattiin alueelle entisen Rajavartiolaitoksen seisontatason kautta. Pysäköinti oli poikkikiitotien itäpäässä.

Jo perjantaina 2. kesäkuuta seisontatasolla lentokonehangaarin edustalla järjestettiin FHRA:n Cruising Pre-Party vol. 10 -tapahtuma. Se ei kuitenkaan vaikuttanut lentotoimintaan tai hallin käyttöön.

FHRA on Helsinki-Malmin pitkäaikainen käyttäjä ja suhtautuu positiivisesti lentotoiminnan jatkamiseen. Sen toimisto sijaitsee Malmin "Pyöreällä" eli lentoasemarakennuksessa. Yhdistys on myös taannoin omalla kustannuksellaan kunnostanut kiitotien pinnoitetta kiihdytyskäyttöä paremmin kestäväksi.

FHRA järjestää touko-syyskuussa kahdeksan erilaista tapahtumaa Malmilla. Mukana on mm. kiihdytyskisoja ja Cruising Pre-party -tapahtumia. Tarkemmat tiedot netissä FHRA.fi. T.T.