Saksan lentoasemien turvatarkastukset eivät vastaa EU:n vaatimuksia

Turva_2014_4EU-komissio on viemässä Saksaa Euroopan tuomioistuimeen maan lentoasemien riittämättömän turvallisuuden takia. Komission mukaan Saksan kansalliset viranomaiset eivät ole noudattaneet EU-lainsäädäntöä lentoasemillaan turvallisuustoimien valvonnassa.

Monivaiheisen selvityksen aikana komissio on pyytänyt Saksaa varmistamaan EU-lainsäädännön noudattamista lentoasemien turvatarkastuksissa. Saksa ei kuitenkaan ole komission mukaan tehnyt vaadittavia korjaustoimia varmistaakseen havaittujen turvallisuuspuutteiden korjaamiseksi lentoasemillaan.

Turvallisuustoimilla pyritään estämään rikolliset toimet ja erityisesti suojaamaan lentoasemia ja lentokoneita asein ja räjähtein tehtäviä terrori-iskuja vastaan. Selvitysten mukaan Saksa ei noudata EU-lainsäädännön mukaisia minimivaatiomuksia.

Toimet ovat tarpeellisia, jotta mahdolliset epäkohdat voidaan korjata sekä varmistaa, että lentoasemat, lentoyhtiöt ja muut toimijat ovat linjassa EU:n standardien kanssa. Nyt aloitetut toimenpiteet eivät tarkoita, että Saksan lentoasemien turvallisuus ei olisi kunnossa. Komissio on huolissaan Saksan tavasta toimia EU-lainsäädännön vaatimusten kanssa.

EU asetus  No 300/2008  (REGULATION (EC) No 300/2008 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 11 March 2008 on common rules in the field of civil aviation security and repealing Regulation (EC) No 2320/2002)