EU selvitti kesän aikana lentomatkustajien toiveita nesteiden kuljettamisesta käsimatkatavaroissa

Turvatarkastus_nesteet_1Lentomatkustajat ovat voineet kesän aikana antaa kommenttinsa EU:n julkiseen konsultaatioon nesteiden kuljttamisesta. Tarkoituksena on kerätä tietoa millaisia nesteitä matkustajat toivoisivat voivansa lennoillaan kuljettaa. Kyseessä on kuitenkin vain konsultaatio, joka ei tässä vaiheessa johda lakimuutoksiin.

Teknologiset ratkaisut ovat kehittyneet viime vuosina mahdollistaen erilaisten nesteiden analysoinnin turvatarkastuksissa. Uudet laitteet ovat mahdollistaneet koekäytöt lentoasemilla ja niistä on saatu arvokasta tietoa matkustuskokemusten myötä.

EU:n konsultaation tarkoituksena on selvittää millaisia nesteitä matkustajat haluaisivat kuljettaa jos se vain olisi mahdollista. Kyselyn toteuttaja on Euroopan komission liikenteestä ja liikkumisesta vastaava pääosasto ja ilmailualan konsultointipalveluja tarjoava o&i consulting.

Matkustajat voivat nykyisi kuljettaa EU-alueen lentoasemien turvatarkastuksista maksimissaan 100 ml:n kokoisia nestepakkauksia, jotka mahtuvat yhden litran kokoiseen muovipussiin sekä turvapakattuja duty-free ostoksia.

Turvatarkastus_nesteet_3Muutaman minuutin mittaisessa kyselyssä tiedustellaan mm. matkustajien tarpeista kuljettaa erilaisia nesteitä kuten juomia, hygieniatarvikkeita tai muita nesteitä sekä mikä niistä olisi etusijalla. Lisäksi konsultaatiossa kiinnostaa kuinka paljon lisää aikaa matkustajat olisivat valmiita käyttämään turvatarkastuksessa jos lisänesteiden kuljetus sallittaisiin.

EU:n nestekonsultaatio on avoinna vielä tänään 31. elokuuta 2016.

EU air travel passenger liquids survey

Lue myös: