Turun lennot käynnistänyt SAS tuo suurempaa kapasiteettia myös Helsinki-Vantaalle

ES-ATI_020120aLentoyhteydet Turun ja Tukholman välillä lokakuun lopussa palauttanut SAS tuo talvikaudella entistä suuremman kapasiteetin Helsingin ja Tukholman välisille reiteille. Muita avauksia Suomeen ei tällä hetkellä ole luvassa, mutta mahdollisia reittejä arvioidaan jatkuvasti.

SAS käynnisti lennot Turun ja Tukholman välillä pitkän tauon jälkeen 30. lokakuuta 2022. Talvikauden aikana tarjolla on kaksi päivittäistä yhteyttä, jotka mahdollistavat laajat vaihtoyhteydet Tukholmasta eteenpäin ja paluun osalta sujuvat jatkolennot Tukholmasta takaisin Turkuun. Toinen lennoista lennetään iltapäivällä ja toinen vuoro saapuu Tukholmasta illalla ja lähtee Turusta aamuisin kohti Tukholmaa. Lentoja operoidaan virolaisen Nordican ATR 72-600 -koneilla ja lentojen operaattori on Xfly.

SAS_A320_1SAS aikoo talvikaudella kasvattaa kapasiteettia myös lennoilla Tukholman ja Helsinki-Vantaan välillä. Nykyisin reittiä lennetään pääsääntöisesti Xflyn operoimilla CRJ900-koneilla, mutta reitille luvassa on SAS:n uusinta Airbus A320neo-kalustoa. Näitä polttoainetehokkaita Airbuseja on SAS:n mukaan luvassa suurimmalle osalle Helsingin lennoista.

Aiemmin SAS on lentänyt Suomessa myös Tampere-Pirkkalaan, Vaasaan ja Ouluun. Huhtikuussa 2022 SAS julkisti yhteistyön airBalticin kanssa lennoilla Tampereelta Osloon. Kyseisen reitin lentäminen lopetettiin lokakuussa 2022.

SAS:n viestintäjohtaja Alexandra Lindgren Kaoukji kertoi Lentoposti.fi:lle, että SAS arvioi jatkuvasti reittejään Suomeen ja säätää reittiensä kapasiteettia kysynnän mukaan. Uusia avauksia Tampereelle, Vaasaan tai Ouluun ei siis ole tiedossa. Vielä vuosi sitten lokakuussa 2021 SAS suunnitteli alustavasti lentojen käynnistämistä Tampere-Pirkkalasta ja Vaasasta Tukholmaan ja esillä oli avauksen osalta vuosi 2022. Oulu ei ollut tuolloinkaan edes suunnittelupöydällä.

SAS käy läpi SAS Forward -säästöohjelmaa ja on saavuttanut merkittävää edistymistä mm. lentokonevuokrausten osalta.

Lue myös: